Rimini Verucchio Golf Club versie 2.0

Rimini Verucchio Golf Club is een echte parkbaan.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, de nieuwe eigenaren van Rimini Verucchio Golf Club hebben goed werk verricht en de voorheen enigszins verwaarloosde en verouderde golfbaan in een moderne en goed verzorgde golfbaan getransformeerd. Dat er daarbij niet over één nacht ijs is gegaan, blijkt wel uit het feit dat er twee holes van de Executive Course zijn opgeofferd om enkele holes van de Championship Course te verbeteren waardoor de Executive Course op dit ogenblik maar uit zeven holes bestaat die op een later tijdstip echter weer zal worden aangevuld tot negen holes. Er kan dus eigenlijk wel gesproken worden over de 2.0 versie van Rimini Verucchio Golf Club.

Op diverse holes is San Marino zichtbaar op de achtergrond.

De baan ligt in een mooie vallei van de wijnbergen van Valmarecchia bij Verucchio in de schaduw van het nabij gelegen San Marino en is het oorspronkelijke ontwerp van de Amerikaanse golfbaanarchitect Brian M. Silva. De baan heeft een geonduleerd parkbaan karakter met bomen en water, een par van 72 en meet voor de heren vanaf de gele tees 5.745 meter en voor de dames vanaf de rode tees 5.120 meter. De diverse waterhindernissen zorgen voor voldoende uitdaging voor de betere speler en de hogere handicapper kan met behoudend spel ook prima uit de voeten op deze uitdagende baan. Op diverse holes is er voor de long hitters gelegenheid om een slag te winnen door scherp over het water af te snijden en op die manier birdie kansen te creëren. Voor de “kortere” spelers geldt dat een slag extra op sommige holes de meest verstandige keuze is, de praktijk heeft namelijk geleerd dat forceren bij waterhindernissen meestal op een teleurstelling uitloopt.

De vele tactisch aangelegde waterhindernissen maken het spannend!

Het onderhoud van de baan wordt zeer serieus genomen en daar valt dan ook helemaal niets op aan te merken, daarom is het des te triester dat met name de Italiaanse spelers over het algemeen erg slecht zijn in het repareren van pitch Marks op de greens, altijd weer een grote ergernis voor de greenkeepers en de manager en werkelijk heel erg zonde van de mooie greens die verder zacht, snel en uitdagend zijn. Dankzij de uitstekende oefenfaciliteiten en de Executive Course is Rimini Verucchio Golf Club ook een uitstekende locatie voor clinics en groepstrainingen.

Voor een echte Italiaanse lunch even door de heg naar de buren.....

Het clubhuis is nieuw, modern, licht en intiem en heeft bewust geen echt restaurant, daarvoor moet u even door de heg bij de parkeerplaats stappen om vervolgens bij Hostaria Ro’ e Buni’ terecht te komen, een typisch Italiaans streekrestaurant waar de hele familie voor een echte Italiaanse eetervaring zorgt, uiteraard met iedere dag verse pastagerechten en een lokale huiswijn die heel pittoresk uit een wijnvat in aardewerken kruikjes wordt getapt en geserveerd. Na het spelen en de lunch is een uitstapje naar het 15 minuten verderop gelegen San Marino, dat vanaf diverse holes op de baan te zien is, een mooi vervolg van de dag.

Een ronde golf op Rimini Verucchio Golf Club is uitstekend te combineren met een  verblijf in het vier sterren Mare e Pineta Hotel of het drie sterren Excelsior Hotel in het 45 minuten verderop gelegen Milano Marittima bij Cervia aan de Adriatische kust. Hier vindt u op vijf minuten van beide hotels ook de 27 holes parkbaan van Cervia Adriatic Golf Club. Wie zijn golftrip wil afronden met een spectaculaire bergbaan met grote hoogteverschillen, kan terecht bij La Torre Golf Club bij Riolo Terme, dat wederom op ongeveer 45 minuten rijden van Milano Marittima ligt.

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comments are closed