SPECIALE AANBIEDING: 18 holes op Golfclub Am Lüderich plus overnachting in Hotel Haus Thal voor slechts €129,95 per persoon: Echt “berg golf” op nog geen twee en een half uur rijden van Utrecht!

Mooie uitzichten van diverse punten in de baan

Voor wie eens wat anders wil dan al die vlakke banen in Nederland, is Golfclub Am Lüderich in het Duitse Overath net ten zuiden van Keulen een “must do”. Op Golfclub Am Lüderich worden behalve de vaardigheden ook de kuiten danig op de proef gesteld. Holes met een verval van veertig meter omlaag of omhoog kennen we niet of nauwelijks in Nederland maar komen hier in verschillende variaties voor!De baan heeft een par van 70 en meet voor de heren vanaf de gele tees 4.840 meter en voor de dames vanaf de gele tees 4.107 meter. Dit lijkt kort, maar voelt vanwege het bergachtige karakter beslist niet als een korte baan, omlaag gaat het natuurlijk wel, maar omhoog is een heel ander verhaal. Hole 1 is een sympathieke korte, maar wel smalle, par 4 van slecht 251 meter waarvan de hele linkerzijde out-of-bounds is en de hele rechterzijde een droge waterhindernis. De green is met een goede drive zeker te halen, maar die moet dan wel recht zijn om niet direct in de problemen te komen. Direct op hole 2 begint dan het avontuur, een par 3 van 110 meter met een verval van 46 meter naar een relatief kleine green die heel toepasselijk “Freier Fall” is genoemd, twee stokken minder dan normaal is hier genoeg! Hole 10 is een par 5 van 495 meter met een spectaculaire afslag van weer ongeveer 40 meter hoogte naar de brede fairway die er vanaf deze hoogte opeens toch wel smal uitziet! Ook hole 13 heeft een spectaculaire verhoogde afslag met de naam “Herzschlag” omdat de klim naar de tee van deze 299 meter lange par 4 de hartslag naar ongekende hoogte brengt. Eenmaal boven aangekomen moet echt even rust genomen worden om de hartslag weer naar beneden te brengen voordat er wordt afgeslagen!

Diverse holes hebben een spectaculaire afslag naar lager gelegen fairways

Ondanks het bergachtige karakter, is de baan, anders dan bij veel andere bergbanen, wel eerlijk. Ballen die op de fairway landen blijven ook op de fairway en op diverse strategische plaatsen op de holes zijn bunkers geplaatst die voorkomen dat je bal er uit gaat, hier is goed over nagedacht bij de aanleg van de baan.
De golfbaan is aangelegd op een berg die deel uitmaakte van een ertsmijn en het clubhuis is gevestigd in één van de gebouwen van de voormalige mijn, het pad van het clubhuis naar de tee van hole 1 voert langs diverse overblijfselen uit het verleden van de ertsmijn.

Hier en daar zijn er nog overblijfselen zichtbaar van de ertsmijn

De kwaliteit van de golfbaan is zonder meer goed te noemen, mooie volle fairways en goede greens van een goede integrale kwaliteit en na afloop van de ronde is het goed toeven op het terras van het clubhuis dat het karakter van een kleine biergarten heeft.

Hotel Haus Thal, Duitse gastvrijheid op hoog niveau

Ideaal is een combinatie van spelen op Golfclub Am Lüderich en overnachten in Hotel Haus Thal dat op ongeveer vijf minuten rijden van de baan ligt. Hotel Haus Thal is een traditioneel regionaal familiehotel waar gastheer Sascha Tamas samen met echtgenote Andrea er voor zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. Het hotel heeft een gratis eigen parkeerplaats en de kamers zijn ruim, traditioneel en van alle gemakken voorzien. De regionale culinaire spijskaart verrast met eigentijdse interpretaties van traditionele streekgerechten en ook op de wijnkaart zijn juweeltjes uit het Duitse wijnaanbod te vinden, en dat allemaal tegen hele prettige prijzen!
Speciaal voor de bezoekers van Golftraveler.nl is de volgende super aanbieding samengesteld:

Eén overnachting met uitgebreid ontbijt en twee* gangen diner in Hotel Haus Thal plus 18-holes greenfee op Golfclub Am Lüderich voor slechts €129,95 per persoon onder vermelding van Golftraveler.nl. Bij het inchecken moet de bijgaande Golftraveler.nl voucher worden ingeleverd om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding.

Deze aanbieding is op basis van twee personen in één tweepersoonskamer en geldt voor alle dagen van de week inclusief het weekend en kan, inclusief starttijd, telefonisch (00490-2204 975 50) of per e-mail (info@haus-thal.de) worden geboekt bij Sascha Tamas van Hotel Haus Thal. Bij groepen van 10, 16 en 24  personen gelden bijzondere tarieven, stuur voor info een mail aan eric@golftraveler.nl.
* Upgrade naar drie gangen diner is mogelijk tegen bijbetaling van €5,00.
Klik hier om de voucher te downloaden.

Comments are closed