Dooks Golf Links, uitdagender kan links golf niet worden……..

Dooks Golf Links, hier worden de mannen van de jongens gescheiden....

Dooks Golf Links, hier worden de mannen van de jongens gescheiden….

Voor de echte hardcore golfer is links golf de ultieme vorm van golf en uitdaging. Open golfbanen die door de zeewind gegeseld worden, zware rough met stekelige duinrozen, harde verbrande fairways en supersnelle greens zijn de ingrediënten van een traditionele links golfbaan waar een beroep wordt gedaan op vaardigheden en mentale kracht. Dooks Golf Links bij Glenbeigh in zuid Ierland heeft de reputatie een echte test voor de meest ervaren golfers te zijn, hier worden de mannen van de jongens gescheiden.

Harde fairways met verbrand gras, zo is het op een links course...

Harde fairways met verbrand gras, zo is het op een links course…

Een par van 72 en een lengte van 5.467 meter voor de heren en 4.918 meter voor de dames vergen hier het uiterste van vaardigheid, course management, mentale kracht en in veel gevallen ook een behoorlijke voorraad ballen. De club dateert al van 1889 en is daarmee één van de oudste golfclubs van Ierland. Zo gastvrij als de club aan de zuid-west kust van Ierland voor bezoekers is, zo niets ontziend streng kan de baan voor zijn gasten zijn. Het is voorgekomen dat bezoekende golfers die optimistisch de baan in gingen met onvoldoende ballen in de tas halverwege de ronde alweer terug naar het clubhuis moesten om extra ballen te kopen. Maar als dit soort berichten u niet afschrikken, dan staat u een heerlijke golfervaring te wachten waarvan u nog lang kunt nagenieten.

Prachtige uitzichten op de noord Atlantische Oceaan...

Prachtige uitzichten op de noord Atlantische Oceaan…

Holes door duinvalleien en vlakke holes langs de duinen wisselen elkaar af waarbij fraaie uitzichten op de uitlopers van de noord Atlantische Oceaan het indrukwekkende decor van deze baan vormen. Wie op deze baan binnen tien slagen van zijn handicap weet te blijven, mag zichzelf een schouderklopje geven voor een geweldige prestatie.

Killorglin Golf Club, gewoon een lekker relaxte parkbaan...

Killorglin Golf Club, gewoon een lekker relaxte parkbaan…

Om bij te komen van een rondje Dooks Golf Links, kan vervolgens relaxed worden gespeeld op de nabij gelegen prachtige parkbaan van Killorglin Golf Club. Deze baan die uit 1992 stamt heeft aan de oostzijde uitzicht op de Macgillicuddy Reeks Mountain Range en aan de westzijde op Dingle Bay en de Slieve Mish Range. Deze parkbaan heeft een par van 72 bij een lengte voor de heren van 5.884 meter en voor de dames 4.636 meter. Op deze baan gewoon lekker relaxed spelen, geen echte grote problemen op deze baan, geschikt voor spelers van elk niveau.

Het Towers Hotel in Glenbeigh

Het Towers Hotel in Glenbeigh

Het Towers Hotel in Glenbeigh is één van de hotspots van Glenbeigh vanwege de gezellige pub en het uitstekende restaurant. De kamers zijn eenvoudig en schoon en qua locatie een uitstekende uitvalsbasis voor de omliggende golfbanen en andere bezienswaardigheden.

Rustig onder het genot van een drankje de menukaart bekijken....

Rustig onder het genot van een drankje de menukaart bekijken….

Als er in het restaurant wordt gegeten, dan wordt de bestelling in de lounge onder het genot van een drankje opgenomen en worden de gasten vlak voor het uitserveren van de eerste gang naar de tafel in het restaurant begeleid, heel chique. In het restaurant worden regionale Ierse traditionals met een eigentijdse twist van streekproducten gemaakt.

Alles gemaakt met regionale producten....

Alles gemaakt met regionale producten….

Voor wie zelf wil ervaren hoe uitdagend Dooks Golf Links is, heeft het Towers Hotel voor de bezoekers van Golftraveler.nl de volgende aanbieding samengesteld:

€209,00 per persoon: 2 overnachtingen inclusief ontbijt en één diner op de avond van uw keuze, één greenfee op Dooks Links Golf en één greenfee op Killorglin Golf Club.

Bij het boeken wel even “Golftraveler” vermelden!

 

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen/EV Fotografie

Comments are closed