Kent, een golfparadijs in de “tuin van Engeland”

GOLF IN KENT

Wist u dat er in Kent maar liefst meer dan 100 golfbanen op u liggen te wachten? In een overwegend glooiend landschap met prachtige uitzichten over boomgaarden, valleien, bossen en parken, en aan de kust over de spectaculaire “White Cliffs of Kent” is er bij wijze van spreken om iedere hoek een golfbaan te vinden.

Royal St George's 5th hole approach to the green

De meest bekende golfbaan van Kent is zonder meer Royal St George’s waar in 1894 voor de eerste keer in de geschiedenis van het Open dit kampioenschap op een baan buiten Schotland werd gespeeld. Sindsdien is Royal St George’s maar liefst 17 keer gastheer voor het Open geweest waarvan de laatste keer in 2011. Twee andere golfbanen in Kent die in het verleden ook gastheer voor het Open waren zijn Royal Cinque Ports (in 1909 en 1920) en het nabij gelegen Prince’s (in 1932).

17th of Royal Cinque Ports GC (Chris Barnard)

Kijk niet verbaasd op als u in het binnenland van Kent plotseling op een verborgen schat terecht komt die de signatuur van de wereldberoemde James Braid of Harry Colt  draagt. Deze twee legendarische golfbaanarchitecten hebben namelijk ook in deze regio hun voetsporen achtergelaten………

Chart Hills' 3rd green

De ruime keuze aan golfbanen voor ieder niveau en iedere portemonnee in combinatie met de vele historische en culturele bezienswaardigheden maken Kent een meer dan aantrekkelijke golfbestemming die met de ferry en de Eurostar ook eenvoudig met de auto is te bereiken.

 

De bewoners van Kent zijn zeer gastvrij en zullen er alles aan doen om het u naar de zin te maken en u een onvergetelijke golfervaring te laten beleven!

 

Info:

www.golfinkent.co.uk

www.visitkent.co.uk

Comments are closed