Handig voor op reis: de TomTom Golfer

TomTom Golfer-4

 

De golfer die regelmatig op vreemde banen in binnen- en buitenland speelt kan eigenlijk niet meer zonder een golf GPS die op iedere hole de afstanden tot hindernissen en green aangeeft. Vreemd genoeg zijn er zowel in binnen- als buitenland nog altijd golfbanen waar afstandsaanduidingen ontbreken en dan is een hulpmiddel als de Tomtom Golfer toch wel een waardevolle reisgenoot!

De TomTom Golfer heeft een stijlvolle ergonomische vierkante en platte vormgeving met een in de (hypo allergene latex) band geïntegreerde vierkante jogshutle om simpel door het menu te scrollen en alle functies te bedienen. De TomTom Golfer voorziet de golfer van alle essentiële informatie die nodig is om probleemloos door de baan te komen. Op de tee wordt op het scherm het nummer van de hole, de par, de lengte van de hole en of het een rechte hole of een dogleg naar links of rechts is. Daarnaast wordt in volgende schermen de afstanden naar de verschillende hindernissen gegeven en een grafische afbeelding van de green waarop ook te zien is naar welke kant de green afloopt en de eventuele bunkers en waterhindernis die aan de green grenst. Verder kan indien gewenst na iedere hole de score worden ingevoerd en geeft de TomTom Golfer ook aan hoe lang er gespeeld is, hoeveel calorieën er verbrand zijn, hoeveel meter er is gelopen, en natuurlijk ook gewoon hoe laat het is.

TomTom Golfer-5

 

Ik ben inmiddels in de gelegenheid geweest om de TomTom Golfer op diverse buitenlandse banen te gebruiken en ik moet zeggen dat ik heel positief ben over het resultaat en gebruikersgemak. Vaak is het in een vreemde omgeving moeilijk om afstanden goed in te schatten en de TomTom Golfer geeft dan exact aan wat de afstanden zijn, uiteraard moet je dan nog wel zelf de bal goed raken om hem daar te krijgen waar je hem hebben wil, maar het maakt de correcte clubkeuze in ieder geval een stuk eenvoudiger.

TomTom Golfer-6

 

Momenteel beschikt de TomTom Golfer over de baaninformatie van meer dan 35.000 golfbanen wereldwijd, welk aantal natuurlijk groeiende is. Wanneer de bijbehorende software is geïnstalleerd, geeft de computer steeds aan wanneer er een software update beschikbaar is. Behalve via de computer of laptop kan de update ook via de bluetooth van een smartphone plaatsvinden. Volledig opgeladen kan je zonder problemen 2 x 18 holes spelen met de TomTom Golfer wat belangrijk is voor competitiespelers die op één dag twee keer 18 holes spelen.

Tekst: Eric Veenhuyzen

Foto’s: TomTom

Info: TomTom Golfer

Comments are closed