Koninklijk golfen en aqua joggen in Marakesh

Golfclub Amelkis heeft een prachtig en statig clubhuis.

“Links van de vlag, vertrouw mij, is goed, Inshallah!” zegt mijn caddy vol overtuiging terwijl hij mij mijn ijzeren 6 in de hand legt. Ik sta met nog 150 meter te gaan op de fairway van de 15e par 5 hole van Golfclub Amelkis bij Marakesh aan de voet van het vandaag onzichtbaar in nevelen gehulde Atlasgebergte. Terwijl ik mijn ogen tegen de felle zon in dichtknijp en naar de vlag tuur, wordt mijn blik verontrust naar al het water aan de rechterkant van de fairway en de green getrokken terwijl ik onrustig vaststel dat de wind ook nog eens van links richting water waait. Maar inderdaad, “Inshallah” (zo god het wil), ik ga achter de bal staan, denk niet na, en jaag de bal met veel geweld naar de door de caddy aangegeven plaats links van de vlag. Wat is het leven van een golfer toch mooi als het af en toe gewoon lukt!Golfclub Amelkis is een prachtige aangelegde parkbaan met 27 holes (blauw, rood en groen) met veel ruimte en lange holes van 5.890 meter en een par van 72. Ondanks de grote droogte ligt de baan er prachtig bij. De greens zien er prachtig en snel uit maar zijn toch minder snel dan verwacht.En uiteraard neem je op Le Royal Golf de Marakesh een caddy om de lokale economie te steunen!

Aan de overkant van de weg tegenover Golfclub Amelkis ligt Le Royal Golf de Marakesh, een Koninklijke klassieke bosbaan met drie maal 9 holes, waar de fairways omzoomd worden door een vegetatie van meer dan 123 verschillende inheemse bomen en struiken. Ook veel bloemen, rododendrons, bougainville, hibiscus, hortensia’s, noem maar op, alle kleuren en maten, echte kleurige bloemenpracht. Ook hier wederom een prachtig onderhouden golfbaan, met ditmaal wel razendsnelle greens die veel gevoel vergen voor de snelheid. Voor wat betreft de lijnen moet je gewoon blindelings vertrouwen op het advies van de caddies. De 18 holes is de combinatie van Parcours Agdal en Parcours Koutoubia die bij elkaar 5.310 meter lang is en een par van 72 heeft.

Met heel veel fantasie zie je in de twee heuveltjes voor de green misschien de borsten van Brigitte Bardot......

Aangekomen op de par 3 hole 9 van Parcours Koutoubia hebben de caddies opeens de grootste lol en beginnen grapjes te maken over de borsten van Brigitte Bardot in haar jonge jaren die model zouden hebben gestaan voor de twee heuvels voor de green. En inderdaad, met veel fantasie……… In ieder geval is het een genot om na afloop van de ronde op het terras van het prachtige clubhuis in Kasbah-stijl met uitzicht op een gedeelte van de baan na te genieten met een koel glas in de hand.

Palmeraie Golf Club aan de voet van het imposante Atlasgebergte.

De derde golfbaan in de buurt is Palmeraie Golf Club, maar liefst 6.214 meter lang en een par van 72. Palmeraie Golf Club houdt het midden tussen de twee voorgaande banen en is een smetteloos onderhouden golfbaan met water en bomen die is ontworpen door de befaamde golfbaanarchitect Robert Trent Jones jr., een garantie voor een mooi rondje golf! Mooiste hole wat mij betreft is de par 3 hole 17 van 173 meter waar de heren een uitdagend teeshot over twee vijvers met een fontein hebben, een hole om van te smullen!

In de souks van Marakesh worden je zintuigen geprikkeld door kleuren en geuren.

Als je bent uitgegolfd, dan zijn er meerdere mogelijkheden van vermaak: uitstapjes naar de medina en de souks van Marakesh waar je plotseling in het leven van duizend en één nacht terecht komt. Waar een slangenbezweerder plotseling een slang om je nek hangt en waar de ontelbare verkopers je proberen te verleiden met kleurrijk keramiek, geurige kruiden, imitatie-tassen, -horloges, -parfums, -lederwaren en –kleding (tip: zorg wel dat je voldoende wisselgeld bij je hebt zodat je overal gepast kan betalen, Euro’s of Marokkaanse Dirhams).

Op ClubMed Le Palmeraie zelf kun je oefenen op de Pitch & Put baan.

Als je dan tenslotte moe en tevreden bent met al je aankopen, is het goed toeven in het ClubMed Resort Marakesh Le Palmeraie waar een 9 holes pitch & put baan aanwezig is en je iedere dag kunt oefenen en ook nog (gratis) kunt deelnemen aan clinics en wedstrijdjes. Tip: omdat het eten en drinken erg goed en in overvloed aanwezig is, zou ik alleen lekkere losse en comfortabele kleding meenemen die na een paar dagen van overvloed niet gaan knellen:-))

En omdat je niet alleen maar kan eten en drinken doen we mee met het aqua joggen.

Natuurlijk kan je als compensatie ook iedere dag naar de fitness en meedoen aan het aqua joggen (nog een tip: smeer dan wel je schouders, nek en armen goed in, want je verbrandt anders levend heb ik aan den lijve ondervonden!).

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comments are closed