Souillac Golf & Country Club: Genieten in de Vallée de la Dordogne

Het landschap van Vallée de la Dordogne is heerlijk gevarieerd....

Het landschap van Vallée de la Dordogne is heerlijk gevarieerd….

Hoewel onbekend bij het grote publiek als golfbestemming, is de Vallée de la Dordogne een prachtige streek waar historie, natuur, rust, gastronomie en golf de ingrediënten vormen voor een heerlijke vakantie.

Souillac Golf & Country Club ligt in de beboste heuvels rond Souillac op ongeveer twintig minuten rijden van de luchthaven van Brive-Vallée de la Dordogne. Deze heuvelbaan heeft een par van 67 en meet vanaf de gele tees 4.203 en vanaf de rode tees slechts 3.525 meter. Dat lijkt kort, maar het gebrek aan lengte wordt ruimschoots gecompenseerd door smalle fairways omzoomd door hoge bomen en kleine uitdagende greens die om precisie en gevoel vragen. Op de hoger gelegen holes is het genieten van de prachtige uitzichten rondom en het gezang van de diverse vogels die hier hun natuurlijke habitat hebben.

Op de hogere holes worden de golfers verwend op weidse uitzichten.....

Op de hogere holes worden de golfers verwend met weidse uitzichten…..

De forse hoogteverschillen vragen om goed course management, naar beneden is natuurlijk altijd leuk, maar het gaat hier om goed geplaatste slagen en niet om lengte. Het grappige is dat je na afloop van de ronde eigenlijk helemaal niet het idee hebt dat de baan niet zo lang is. Sterker nog, als je loopt, komt het zelfs wel goed uit dat de baan niet langer is, want deze baan gaat echt in je benen zitten, een onverbiddelijke kuitenbijter. Voor wie niet goed ter been is zijn er gelukkig wel voldoende buggy’s beschikbaar. Het is geen straf om deze baan meer dan één keer te spelen, als je de holes leert kennen, wordt het steeds leuker en uitdagender omdat je dan een aantal holes wellicht “risk rewarding” gaat spelen.

De holes zijn uitdagend en vragen om goed course management....

De holes zijn uitdagend en vragen om goed course management….

Inmiddels hebben meerdere Nederlanders de weg naar Souillac gevonden en een tweede huis aan de golfbaan of in de directe omgeving aangeschaft. Wees dan ook niet verrast als je in het clubhuis, op het terras of in de baan Nederlands hoort praten, soms is er zelfs een Nederlandse professional aanwezig!

Hein en Hetty Jas uit Oostvoorne bijvoorbeeld, ontdekten de club jaren geleden en hadden het er zo naar hun zin dat ze een huis aan de baan kochten. Hein: “De baan is inderdaad kort, maar onderschat hem niet. Je moet erg opletten waar je de bal neerlegt anders kost het extra slagen. Ik heb moeite mijn handicap te spelen.”

Mooier kan het niet, zo vanuit je huisje de baan in....

Mooier kan het niet, zo vanuit je huisje de baan in….

Voor wie in één van de 70 chalets langs de baan verblijft, zijn (afhankelijk van het arrangement) de greenfees inbegrepen, je kan dan vanuit je huisje zo de baan op stappen. Om het helemaal af te maken, beschikt het resort vanaf april 2015 ook nog over een klein wellness center en, ook niet onbelangrijk,  ook op gastronomisch gebied kom je hier niets te kort!

Of maak een boottocht op één van de Gabarres de Beynac...

Of maak een boottocht op één van de Gabarres de Beynac…

Op een warme zomerdag biedt de rivier de Dordogne – een kleine tien minuten van de club – volop gelegenheid om af te koelen tijdens een gezellige kanotocht, een picknick met de voeten in het water, of een spetterende zwempartij.

De golfbaan ligt in het groene hart van de Dordognevallei, en wie de omliggende natuur wil verkennen, vindt in de omliggende bossen prachtige oude knoestige eikenbomen, geheimzinnige grotten en schilderachtige dorpjes.

Rocamadour hangend aan het bergmassief

Rocamadour hangend aan het bergmassief

Zeker ook een bezoek waard, is het nabij gelegen Rocamadour dat na Lourdes het tweede drukst bezochte pelgrimsoord van Frankrijk is. Hangend aan de rotswanden van het Centraal Massief van het departement Lot lijkt het fotogenieke Rocamadour de wetten van de zwaartekracht te tarten.

De eend neemt een belangrijke plaats in de regionale gastronomie in....

De eend is een belangrijk ingrediënt in de regionale gastronomie….

De regio staat onder de Fransen zelf bekend als een gastronomisch paradijs met volop keus aan uitstekende restaurants voor elk budget. Wie van authentieke straatmarkten houdt, kan terecht in Brive, Martel of Sarlat waar het verse fruit, groenten, bloemen, kazen, vis en vleeswaren de zintuigen een kleurrijk en aromatisch palet bieden.

Veel authentieker dan de straatmarkt van Martel kom je ze niet tegen.....

Veel authentieker dan de straatmarkt van Martel kom je ze niet tegen…..

De ‘zwarte’ wijn van Cahors was al bij de Romeinen populair en werd later zelfs geschonken bij de bruiloft van Eleonore van Aquitanië en Henry de 2e terwijl Paus Johannes XXII en tsaar Peter de Grote hem als hun communiewijn kozen. Volgens sommigen werd deze zware, donkere wijn vroeger zelfs aan de duurdere Bordeaux-wijnen toegevoegd om deze langer houdbaar en beter verscheepbaar te maken. Of dat echt waar is weet niemand, maar het is een mooi verhaal.

Geniet vooral ook van de Cahors en Bergerac wijnen...

Geniet vooral ook van de Cahors en Bergerac wijnen…

Wie van het goede Franse leven houdt kan in Vallée de la Dordogne zijn hart ophalen en Souillac Golf & Country Club is daarvoor een uitstekende uitvalshaven.

SPECIALE GOLFTRAVELER.NL AANBIEDING:

  • 7 nachten accommodatie, welkomstpakket met fles wijn, gratis golf (uitgezonderd competities), beddengoed, handdoeken etc. en eindschoonmaak inbegrepen.
  • 2 tot 3 personen in een huis: € 420 pp/week
  • 4 tot 6 personen in een huis: € 350 pp/week
  • Neem voor voor afwijkende arrangementen contact op met: http://www.souillaccountryclub.nl/
  • Gebruik bij reserveren de volgende boekingscode: golftravnl2015

 

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen / EV Fotografie / Souillac Golf & Country Club

 

Comments are closed