Archive for Duitsland

Golfclub Schloss Auel – Golftraveler.nl superaanbieding!

Weidse uitzichten vanaf de hoger gelegen holes

Weidse uitzichten vanaf de hoger gelegen holes

Onder de rook van Keulen ligt op 3 uur rijden van Amsterdam Golfclub Schloss Auel, een heerlijke en uitdagende parkbaan in het Bergische Land. Hier geen vlakke polderbaan maar een golfbaan die de natuurlijke contouren van het Bergische Land volgt met ongeveer 60 meter hoogteverschil tussen het laagste en het hoogste punt van de baan. »» Golfclub Schloss Auel – Golftraveler.nl superaanbieding!

De vredige golfbanen van Münster

De prachtige Altstad van Münster

De prachtige Altstad van Münster

Op nog geen twee uur rijden van Amsterdam ligt Münster, de stad die wij uit de geschiedenisboeken kennen vanwege de Vrede van Münster die in 1648 tevens het einde van de 80-jarige oorlog inluidde. Lopende door de “Altstad” is veel van de rijke historie van Münster terug te vinden in de architectuur en monumenten. Niet alleen is Münster één van de 44 Duitse Hanzesteden maar ook één van de oudere bisdommen (uit 793) van Duitsland en een bekende universiteitsstad. »» De vredige golfbanen van Münster

MOYLAND Versie 2.0

Golf International Moyland in al zijn glorie

Golf International Moyland in al zijn glorie

Na anderhalf jaar gesloten te zijn geweest is de golfbaan van Schloss Moyland sinds juni 2015 weer voor het publiek geopend en als een Feniks uit zijn as herrezen voor een nieuwe glanzende toekomst onder de naam Golf International Moyland! »» MOYLAND Versie 2.0

SPECIALE AANBIEDING: 18 holes op Golfclub Am Lüderich plus overnachting in Hotel Haus Thal voor slechts €129,95 per persoon: Echt “berg golf” op nog geen twee en een half uur rijden van Utrecht!

Mooie uitzichten van diverse punten in de baan

Voor wie eens wat anders wil dan al die vlakke banen in Nederland, is Golfclub Am Lüderich in het Duitse Overath net ten zuiden van Keulen een “must do”. Op Golfclub Am Lüderich worden behalve de vaardigheden ook de kuiten danig op de proef gesteld. Holes met een verval van veertig meter omlaag of omhoog kennen we niet of nauwelijks in Nederland maar komen hier in verschillende variaties voor! »» SPECIALE AANBIEDING: 18 holes op Golfclub Am Lüderich plus overnachting in Hotel Haus Thal voor slechts €129,95 per persoon: Echt “berg golf” op nog geen twee en een half uur rijden van Utrecht!

Golf in Nieder-Sachsen, Hardenberg Golf Resort, Golfclub Rittergut Rothenberger Haus, en Golfclub Harz

De Niedersachsen Course ligt in het lagere en middelste deel van de heuvels

Op ongeveer vier uur rijden oostelijk van Utrecht bij Göttingen tussen Kassel en Hannover in het zuidelijke deel van Nieder-Sachsen ligt Hardenberg Golfresort. Te midden van het heuvelachtige boslandschap liggen daar twee uitdagende 18-holes championship course, de Niedersachsen Course en de Göttingen Course. »» Golf in Nieder-Sachsen, Hardenberg Golf Resort, Golfclub Rittergut Rothenberger Haus, en Golfclub Harz

Met de Rheingolf Card voordelig golfen net over de grens

Er zijn heel veel Nederlanders die regelmatig net over de grens in Duitsland golfen. Voor deze groep is de Rheingolf Card waarmee op 30 golfbanen in het Rheinland met twee personen voor één greenfee gespeeld kan worden een interessante aanschaf. »» Met de Rheingolf Card voordelig golfen net over de grens

Golf in Duitsland: Golf-Club Schloss Miel – Hier kan je trouwen en golfen!

Op Schloss Miel kan je niet alleen golfen, maar ook trouwen!

Op ongeveer een half uur zuidelijk van Keulen, of een kwartiertje ten westen van Bonn ligt in het aantrekkelijke landschap van de Voreifel het plaatsje Miel. En zoals de naam al doet vermoeden, een golfbaan met een heus historisch slot: Golf-Club Schloss Miel! »» Golf in Duitsland: Golf-Club Schloss Miel – Hier kan je trouwen en golfen!

Golf in Duitsland: Golf Club Kirchheim-Wendlingen – Spelen onder hoogspanning!

Putten onder hoogspanning.

Golf Club Kirchheim-Wendlingen ligt op 28 kilometer van Stuttgart op een plateau in een licht heuvelachtig landschap aan de voet van de Schwabische Alpen met aan de ene kant uitzicht op het Neckardal en de andere kant uitzicht op de eerder genoemde Schwabische Alpen. Wat direct opvalt zijn de enorme hoogspanningsmasten die een deel van het landschap en de golfbaan domineren. Als het vochtig weer is moet het hier ongetwijfeld gonzen van de spanning. Toch stoort de aanwezigheid van de hoogspanningsmasten niet, ze zijn gewoon aanwezig maar komen nergens in het spel. »» Golf in Duitsland: Golf Club Kirchheim-Wendlingen – Spelen onder hoogspanning!

Golf in Duitsland: Golfanlage Schloss Nippenburg – Hier is drie maal het German Open gespeeld!

Hat prachtige clubuis van Schloss Nippenburg.

Op 14 kilometer van de binnenstad van Stuttgart bij het plaatsje Schwieberdingen ligt Golfanlage Schloss Nippenburg dat tot de mooiste en beste golfbanen van Duitsland gerekend mag worden. De baan is indertijd speciaal door Bernhard Langer ontworpen om als gastheer voor het German Open te kunnen fungeren. »» Golf in Duitsland: Golfanlage Schloss Nippenburg – Hier is drie maal het German Open gespeeld!

Golf in Duitsland: Golfclub Schönbuch e.V.

Golfclub Schönbuch is licht geaccidenteerd.

Golfclub Schönbuch e.V. is een juweel van een golfbaan in de omgeving van Stuttgart. Ongeveer 20 kilometer zuid-westelijk van Stuttgart in het plaatsje Holzgerlingen liggen sinds 1989 in het natuurgebied Schönbuch een 9-holes openbare oefenbaan en een 18-holes championship cours van 6.079 meter met een par van 72. Het terrein is licht geaccidenteerd, maar beslist geen kuitenbijter, het is geen probleem om te lopen en zonder spierpijn na 18 holes het terras op te lopen. 

»» Golf in Duitsland: Golfclub Schönbuch e.V.