Archive for Curacao

Curaçao, een heerlijk (golf)paradijs in Corona tijd

Witte stranden en een blauwe zee ……

Een brandende zon die je aangenaam tot op het bot verwarmt, een lichte bries die je lichaam streelt, warm zand tussen je tenen, het geluid van een rollende branding, vermengd met de tonen van Caribische muziek en een heerlijk koud drankje in je hand……… Voor velen een droom in deze door Corona beperkingen gedicteerde tijd. Maar, het hoeft niet bij een droom te blijven, want als Nederlands overzees gebied, blijft het paradijselijke Curaçao voor Nederlanders buiten schot van het negatieve reisadvies (van 4 november 2020 tot half januari 2021) dat de overheid onlangs bij monde van premier Mark Rutte gaf. »» Curaçao, een heerlijk (golf)paradijs in Corona tijd

Caribische ongedwongenheid op Golf & Beach Resort Blue Bay Curaçao

Heerlijk wonen in een villa met uitzicht op holes 9 & 10.

Het Golf & Beach Resort Blue Bay Curaçao ligt op ongeveer 20 minuten van Hato Airport aan de Blauwbaai en is één van de twee 18-holes golfbanen die Curaçao rijk is. Het resort is ontwikkeld op de voormalige Blaauw plantage waar vanaf ongeveer 1700 onder andere de luxe blauwe kleurstof indigo, limoenen en Lahara sinaasappelen werden verbouwd. Deze limoenen en sinaasappelen vormen het hoofdbestanddeel van de beroemde Curaçao-likeur. Blauwbaai dankt zijn naam niet aan het blauwe water van de baai, maar aan Anno Blaauw, één van de vroege eigenaren van de plantage.

»» Caribische ongedwongenheid op Golf & Beach Resort Blue Bay Curaçao

Santa Barbara Beach & Golf Resort, golf en comfort op niveau

Het Santa Barbara Beach & Golf Resort, dat in april 2010 oorspronkelijk als het Hyatt Regency Curaçao Golf Resort haar deuren alsmede de poort van de bijbehorende 18 holes Championship Course ‘The Old Quarry’ opende, is een geslaagde combinatie waarbij comfort en golf van hoog niveau hand in hand gaan.

Uitzicht op zwembad en de Caribische Zee

»» Santa Barbara Beach & Golf Resort, golf en comfort op niveau