Archive for Oostenrijk

Furtners Lebensfreude Hotel en Golf & Landclub Achensee: “Freude am Leben und Golf!”

Golfclub Achensee is één van Oostenrijks topbanen.

Voor menig Nederlandse wintersporter is Pertisau aan de Achensee in Tirol met meer dan 60 kilometer aan skipistes en 200 kilometer aan langlauf trajecten een geliefde wintersportbestemming terwijl het in de zomer voor vele vakantiegangers die onderweg naar Italië zijn een tussenstop is. Wat weinigen echter weten, is dat Golf & Landclub Achensee volgens de Oostenrijkse Golf Revue al jarenlang één van de top-3 golfbanen van Oostenrijk is. De uit 1932 stammende Golf & Landclub ligt op 1.000 meter boven de zeespiegel in het natuurgebied Karwendel en is de oudste golfclub van Tirol. »» Furtners Lebensfreude Hotel en Golf & Landclub Achensee: “Freude am Leben und Golf!”

Golf in Oostenrijk: Golfen in het land van Sissi!

 

Het hotel is zeer pittoresk.

Als een witte parel in de kroon van keizerin Sissi ligt het witte slotkasteel “Schloss Pichlarn” in de Steiermark, het groene hart van Oostenrijk. In de winter een populair wintersportgebied (± 30 minuten van Schladming, jaarlijks één van de vaste lokaties in het Worldcupprogramma voor afdaling op de ski) en in de zomer een vakantiegebied waar je onder andere fantastisch kunt wandelen, fietsen,  paardrijden en natuurlijk golfen. Kent men in Portugal de zogenaamde Pousadas (tot hotels verbouwde kastelen, paleizen en landhuizen), in Oostenrijk heeft men 30 Schloss Hotels. Gasten van Schloss Pichlarn worden schandalig verwend door de zeer attente en altijd vriendelijk lachende medewerkers en het fantastische sterrenrestaurant. »» Golf in Oostenrijk: Golfen in het land van Sissi!

Golf in het groene hart van Oostenrijk, een goed bewaard geheim………

Hier kan je logeren in een echt kasteel.

Soms overkomt het je wel eens dat je onverwacht iets moois ontdekt dat je eigenlijk voor jezelf wilt houden en met niemand wilt delen om te voorkomen dat binnen de kortste tijd de hele wereld daar rondloopt en het geen geheim meer is. Maar het zou egoïstisch zijn om dit goed bewaard gebleven geheim niet met anderen te delen. »» Golf in het groene hart van Oostenrijk, een goed bewaard geheim………

Golf in Oostenrijk: Golfclub Murhof, Steirische golfhistorie met een Nederlands tintje.

Golfclub Murhof ligt in het Murtal omgeven door de bergen.

De rivier de Mur is de grootste rivier in de Oostenrijkse Steiermarken en slingert zich van de Lungau hoogvlakte in het Salzburgerland via allerlei bochten door het Steirische landschap om uiteindelijk via Slovenië in Hongarije uit te monden in de rivier de Drau. Maar wat voor ons golfers veel interessanter is, zijn de diverse golfbanen die langs en in de buurt van de Mur liggen. »» Golf in Oostenrijk: Golfclub Murhof, Steirische golfhistorie met een Nederlands tintje.

Golf in het Oostenrijkse Almenland bij Heidi en Peter tussen de Milka koeien

Golfclub Almenland ligt zoals de naam al aangeeft tussen de bergweiden.

Eerlijk is eerlijk, bovenstaande titel is misleidend en niet correct. Almenland Golf ligt namelijk in de Oostenrijkse Steiermark terwijl Heidi en Peter Zwitserse beroemdheden zijn en iedereen weet dat Milka koeien niet bestaan.  »» Golf in het Oostenrijkse Almenland bij Heidi en Peter tussen de Milka koeien