Archive for Turkije

Fantastisch golfen en lounchen met witte engelen en rode appeltjes in Belek

Adam & Eve Hotels in Belek is niet bepaald een doorsnee hotel, zo is de buitenkant van het hotel bekleed met groen kunstgrastapijt, staan overal in en rond het hotel kunstbomen met rode vierkante appeltjes, en wordt je welkom geheten door een team van adembenemend mooie in wit geklede Angels van veertien verschillende nationaliteiten. Uiteraard is de groene kunstgrasbekleding een subtiele verwijzing naar de groene Hof van Eden en staan de vierkante rode appeltjes synoniem voor de verleidelijke vrucht waar Eva geen weerstand aan kon bieden. En de in het wit geklede Angels? Dat zijn gewoon goed opgeleide gastvrouwen die meerdere talen spreken en daarnaast prettig zijn om naar te kijken, ze doen geen pijn aan de ogen!

De groene buitenkant herbergt veel symboliek.

Maar hier houdt het nog niet op, Adam & Eve Hotels onderscheidt zich ook nog op andere gebieden van de reguliere luxe 5-sterren hotels. Wij hebben hier te maken met een trendy design hotel in optima forma, zo zijn alle kamers in het wit uitgevoerd en bestaan de muren uit spiegels van vloer tot plafond die zelfs zijn doorgetrokken tot op het balkon. Hierdoor is in elke kamer wel op de één of andere manier de zee zichtbaar in de spiegels. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en stoombad, en in elke standaardkamer staat een jacuzzibad in de hoek van de kamer! En daarmee is de koek nog niet op, iedere kamer heeft de beschikking over een tweepersoons futon als bed om in te slapen, een tweepersoons futon met loungekussens om op te relaxen, en op het balkon staat nog een derde tweepersoons futon met loungekussens om op te relaxen! Kortom, in principe heb je de beschikking over drie tweepersoons bedden! Ook de kamerverlichting is bijzonder, het plafond bestaat namelijk uit een diffuus paneel waardoor de kamer verlicht wordt. Klinkt nog redelijk normaal, maar door middel van een afstandsbediening kan voor de kleur van verlichting gekozen worden, of voor automatisch afwisselende kleuren, of voor kleuren die op geluid en muziek reageren en daardoor van kleur verandert. Oh ja, gewoon normaal rustig wit licht om bij te lezen kan ook!

In een grote Suite hoort natuurlijk ook een groot bed!

Wat even wennen is, is het feit dat je vanuit de lichte kamer een schaars verlichte zwarte gang in komt. De filosofie is dat je alle negatieve energie in de donkere gang achterlaat als je de lichte kamer in komt en vice versa (hoewel ik dat vice versa niet zo goed begrijp). Dat het niet zo maar om een gimmick gaat blijkt wel uit het feit dat het hotel in 2007, 2008, en 2009 bij de uitreiking van de World Travel Awards is verkozen tot World’s Leading Design Hotel, in 2009 tot Europe’s Leading Design Hotel en Europe’s Leading Couples Resort, en in 2007 en 2009 tot Turkey’s Leading Hotel.

Heerlijk Japans eten bij Arrigato Restaurant.

Er zijn in het hotel 8 verschillende specialiteiten restaurants te vinden en een spectaculaire bar van 96 meter lang die aan één kant eindigt in een podium waar ’s-avonds  door go-go girls wordt gedanst! De bar bevindt zich in een ruimte van 175 meter lengte (een stevige par-3) met een 25 meter hoog plafond dat bestaat uit ruim 5 miljoen spiegeltegeltjes van 5x5cm, extravaganza ten top waar met 3.000 man gefeest kan worden! Als je het ergens mee wil en kan vergelijken, dan moet je denken aan de enorme clubs en feestpaleizen op Ibiza en in Las Vegas. Tijdens het seizoen is dit dan ook “The Place To Be” waar de hipste toeristen en inwoners van Belek en omstreken elkaar treffen. Iedere avond is er wel één of andere party of evenement met go-go danseressen, laser shows en oorverdovende muziek.

Het volgens zeggen langste hotelzwembad ter wereld.

Om ook buiten in stijl te blijven is het hoofdzwembad (er zijn in totaal 8 zwembaden) maar liefst 104(!) meter lang en 9 meter breed, volgens zeggen het langste hotelzwembad ter wereld! Verder beschikt het hotel uiteraard ook over een uitgebreide Fitness en Spa en Wellnes afdeling waar uit een uitgebreid menu van behandelingen kan worden gekozen. En is het leuk om in zo’n hotel te logeren? Het is beslist een hele aparte ervaring, de eerste twee dagen zijn om te wennen, maar daarna is het gewoon leuk, en je hebt een heleboel te vertellen als je weer thuis bent!

Prachtige en uitdagende holes op Montgomerie Papillon.

Golfen kan in Belek uiteraard ook. Direct bij de oprit van het hotel is ook de ingang van de Montgomerie golfbaan, één van de jongste banen in de omgeving. Deze in eind 2007 geopende par-72 baan is voor de heren 5.793 meter lang en voor de dames 4.914 meter. De baan heeft een dubbel karakter, deels kan de baan gekwalificeerd worden als een inland seaside course en deels als een park/bosbaan. Vooral het park/bosbaan gedeelte ziet er volwassen en veel ouder uit dan hij in feite is. Je hebt in ieder geval niet het idee dat de baan eigenlijk pas een paar jaar oud is, heel knap gedaan. De kwaliteit is, zoals van een Montgomerie design verwacht mag worden, uitstekend. Mooie dichte, verende fairways als het spreekwoordelijke tapijt waar de ballen mooi boven op liggen en goede greens die, wanneer kort gemaaid en gewalst, zeer snel en moeilijk gemaakt kunnen worden. Voor de gemiddelde recreatie golfer volstaat de gemiddelde snelheid van 9 à 9,5 op de stimp meter meer dan voldoende. In het algemeen gaat het hier om een moderne baan met een duidelijk “resort karakter”. De bal kan in de meeste gevallen makkelijk terug gevonden worden en is dan meestal ook nog redelijk speelbaar. Juist daardoor is de baan aanterekklijk voor spelers van elk niveau. De lagere handicapper kan aan vallend spelen en de hogere handicapper zal niet al te snel in serieuze problemen komen.

Veel ruimte op TAT The River Course.

Iets verder weg, maar zeker ook de moeite waard, als tegenhanger één van de twee oudste golfbanen van Belek: TAT Belek International Golf Club. TAT beschikt over drie lussen van 9 holes waardoor drie combinaties van 18 holes gespeeld kan worden:

– The Mediterranean (par-72, voor de mannen 5.713 meter, en voor de dames 4.994 meter);

– The Forest (par-72, voor de mannen 5.747 meter, en voor de dames 4.997 meter); en

– The River (par-72, voor de mannen 5.884 meter, en voor de dames 4.999 meter).

Op dit ogenblik wordt er om de beurt een lus van 9 holes gerenoveerd waardoor er steeds 18 holes over blijven om op te spelen. Aan de volwassen begroeiing en de hier en daar smalle fairways (op sommige holes is het van de linker bomenrij tot de rechter bomenrij slecht 30 tot 40 meter breed) waardoor de precieze speler duidelijk in het voordeel is ten opzichte van de lange maar niet zo rechte speler. Vooral de lagere handicappers kunnen hier hun vaardigheden testen.

Kortom, trendy loungen en heerlijk golfen, het is allemaal mogelijk in Belek!

Tekst: Eric Veenhuyzen

Foto’s golfbanen: Eric Veenhuyzen

Foto’s Hotel: Adam & Eve Hotels Belek