Archive for Afrika

GOLF IN TUNESIË, HET KAN WEER !

Monastir ligt aan zee en heeft dus ook een jachthaven

Prachtige golfbanen, geweldige hotels, mooie stranden, lekker eten en drinken,  vriendelijke mensen, veel historie, en niet te vergeten een geweldig klimaat voor zowel golfers als niet golfers hebben niet kunnen voorkomen dat Nederlandse en andere toeristen Tunesië de laatste paar jaar massaal links hebben laten liggen vanwege negatieve reisadviezen. Ontzettend jammer voor zowel de lokale bevolking voor wie de toeristenindustrie een belangrijke bron van inkomsten is, alsook voor de toeristen zelf die daardoor een prachtige en betaalbare vakantiebestemming mis liepen. Maar goed nieuws, er is geen enkel negatief reisadvies meer voor Tunesië, dus er kan weer volop van al het moois dat Tunesië te bieden heeft genoten worden. »» GOLF IN TUNESIË, HET KAN WEER !

Tunesië, een rustig alternatief voor Turkije

The Residence bij Tunis ontworpen door Robert Trent Jones Jr.

Tunesië is sterk aan het terugkomen als golfbestemming voor de Europese markt, in minder dan drie uur vliegen vanaf Schiphol wordt Tunis of Monastir bereikt. De laatste vijf jaar zijn goed benut om de kwaliteit van de golfbanen en de hotels op het niveau van de verwende golfer te brengen, inclusief het in Turkije zo geliefde all-inclusive concept dat momenteel ook in Tunesië hier en daar wordt aangeboden om de concurrentie met andere populaire vakantielanden aan te gaan. Voor wat betreft het klimaat is deze Noord-Afrikaanse bestemming uiteraard ideaal voor de golfer, in de winter komt de temperatuur gemiddeld niet onder de 20 graden, en in de zomer wordt het in het noorden aan de Middellandse Zee meestal niet warmer dan 35 graden, maar in het zuiden en in de woestijn kan de temperatuur in de zomer soms wel oplopen tot 50 graden. »» Tunesië, een rustig alternatief voor Turkije

Golf in Tunesië, méér dan de moeite waard.

Golf in Tunesië is heerlijk relaxed.

Tunesië, misschien niet uw eerste keuze, maar zeker de moeite van het overwegen waard. Als u een zonnige bestemming zoekt om eens vier of vijf dagen te gaan golfen zonder daar de hoofdprijs voor te willen betalen, dan is Tunesië een uitstekende keuze. De Tunesische bevolking is van nature zeer vriendelijk en gastvrij en zal alles in het werk stellen om u een aangenaam verblijf te bezorgen. Noord Tunesië (bijvoorbeeld Tunis, Sousse, Monastir en Hammamet) heeft een subtropisch mediterraan klimaat. Houdt u van de warmte, dan is de warmste periode van juni tot en met september (gemiddelde temperatuur 30º en hoger). Van oktober tot en met mei ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 16 en 25º. »» Golf in Tunesië, méér dan de moeite waard.

Koninklijk golfen en aqua joggen in Marakesh

Golfclub Amelkis heeft een prachtig en statig clubhuis.

“Links van de vlag, vertrouw mij, is goed, Inshallah!” zegt mijn caddy vol overtuiging terwijl hij mij mijn ijzeren 6 in de hand legt. Ik sta met nog 150 meter te gaan op de fairway van de 15e par 5 hole van Golfclub Amelkis bij Marakesh aan de voet van het vandaag onzichtbaar in nevelen gehulde Atlasgebergte. Terwijl ik mijn ogen tegen de felle zon in dichtknijp en naar de vlag tuur, wordt mijn blik verontrust naar al het water aan de rechterkant van de fairway en de green getrokken terwijl ik onrustig vaststel dat de wind ook nog eens van links richting water waait. Maar inderdaad, “Inshallah” (zo god het wil), ik ga achter de bal staan, denk niet na, en jaag de bal met veel geweld naar de door de caddy aangegeven plaats links van de vlag. Wat is het leven van een golfer toch mooi als het af en toe gewoon lukt!Golfclub Amelkis is een prachtige aangelegde parkbaan met 27 holes (blauw, rood en groen) met veel ruimte en lange holes van 5.890 meter en een par van 72. Ondanks de grote droogte ligt de baan er prachtig bij. De greens zien er prachtig en snel uit maar zijn toch minder snel dan verwacht.En uiteraard neem je op Le Royal Golf de Marakesh een caddy om de lokale economie te steunen! »» Koninklijk golfen en aqua joggen in Marakesh

Golf & Safari in Kenia = Golfsafari!

Kleurrijke ontvangst bij het Safari Park Hotel Nairobi.

Als ik ’s ochtends vroeg om kwart over zes plaatselijke tijd na een vlucht van 7,5 uur op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport  uitstap, is het op de grootste en drukste luchthaven van Oost Afrika al een drukte van belang. Ik word opgehaald door Sarah, de charmante vrouw van Tob Cohen van Kenya Golf Safaris, en meegenomen naar het Safari Park Hotel aan de andere kant van Nairobi. Normaal gesproken een ritje van 40 minuten, maar in de ochtendspits van Nairobi doen we er bijna 2 uur over. Tob Cohen overigens, was in een vorig leven Directeur Oost Afrika voor Philips die geen afscheid van Kenia kon nemen en daar gewoon is gebleven. Een levensgenieter pur sang wiens enige doel in zijn leven het nog is om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. »» Golf & Safari in Kenia = Golfsafari!