Archive for Tsjechië

Noord Bohemen: een verborgen golfparadijs

De jongedame naast mij gilt van schrik en houdt haar armen en handen afwerend voor haar gezicht als een brandende houten balk met bulderend geweld op ons af komt vliegen en een botsing onvermijdelijk lijkt. Gelukkig zitten we stevig vastgesnoerd in een hydraulisch bewegende stoel in de vierdimensionale bioscoop van Hotel Babylon in het Tsjechische Liberec en lopen we geen gevaar. Dankzij de veiligheidsriem en de handgrepen kunnen we ook niet uit de stoel vallen, maar anders……. Dankzij de 3-D bril, de grote windmachines, bewegende stoelen en de sensurround geluidsinstallatie is de beleving levensecht en zinsbegoochelend.

In hotel Babylon hoeft niemand zich te vervelen!

»» Noord Bohemen: een verborgen golfparadijs

Albatros Golf Resort, Praag’s nieuwste golfaanwinst

In theorie heb je volgens de navigatie 30 minuten nodig om vanuit het centrum van Praag naar Albatros Golf Resort te rijden. Maar in de praktijk heb je alleen al ongeveer 40 minuten nodig om eerst de snelweg te bereiken die je vanaf dat moment in ongeveer 20 minuten naar Albatros Golf Resort leidt.

Verhoogde greens, prachtig om te zien en uitdagend om aan te spelen.

»» Albatros Golf Resort, Praag’s nieuwste golfaanwinst

Golf in Tsjechië: Darovanský Dvůr Golf Resort in West-Bohemen

Darovanský Dvůr Golf Resort in Tsjechië , dicht bij de stad Pilzen  (waar het Pilsener bier zijn oorsprong heeft) is een gezellig klein golfresort met 3 x negen holes. Alle faciliteiten zijn ondergebracht in een van oorsprong 17e eeuwse boerenhofstede dat inmiddels al meer dan 100 jaar in het bezit is van de familie Sinkule. Het hotel dat verdeeld is over het hoofdgebouw en de aanpalende voormalige stallen biedt comfortabele klassiek ingerichte kamers voorzien van alle gemakken die tegenwoordig verwacht kunnen worden in een 4-sterren hotel. Het restaurant serveert typisch Tsjechische gerechten en is traditioneel ingericht, een beetje in de stijl van een Duitse bierstübe.

Vóór het golfen eerst heerlijk ontspannen in de Spa.

Tsjechie: Golf in het land van het schuimende pils………

 
 

Het originele Tsjechische Budweiser Bier, lijkt in de verste verte niet op het Amerikaanse Budweisser!

“Pilsener: Een biersoort, die kortweg ook wel pils wordt genoemd. Dit is wel het meest bekende bier in Nederland. Het werd rond 1850 gebrouwen in het Tsjechische Pilzen. Tegenwoordig is het een ondergistend goudgeel bier met veel koolzuurgas en een alcoholgehalte van rond de 5%.” En ja, in Tsjechië kun je golfen, heel veel en ook heel aangenaam zelfs! In het voormalige Oostblokland zijn inmiddels al 51 18-holesbanen en nog eens 53 9-­holesbanen te vinden en dit aantal is nog steeds groeiende. Omdat Tsjechië een landklimaat heeft kent het warme stabiele zomers en koude winters. De warme stabiele zomers zorgen voor een groene natuur en over het algemeen kan er nadat de sneeuw is verdwenen vanaf pakweg eind april totdat de eerste sneeuw in november weer begint te vallen worden gegolfd. Vanwege de strenge winters zijn er trouwens ook nog ongeveer 20 indoor faciliteiten in Tsjechië, toch opmerkelijk voor een land dat als golfnatie nog tamelijk onbekend is. »» Tsjechie: Golf in het land van het schuimende pils………