Archive for Engeland

Beleef het British Open gevoel in Kent, de tuin van Engeland

Voor de liefhebbers, British Open links golf in Kent

Voor de liefhebbers, British Open links golf in Kent

Op 17 oktober 1860 werd op Prestwick het eerste British Open gespeeld en is daarmee met afstand het oudste van de vier majors (het British Open, het US Open, het PGA Championship en de Masters) en in de ogen van vele golfliefhebbers ook het belangrijkste. Eén van de karakteristieke voorwaarden van het British Open is dat het altijd op een linksbaan wordt gespeeld. De 14 British Open banen zijn: St. Andrews Old Course, Carnoustie, Royal Troon, Royal Liverpool, Prince’s, Royal Lytham & St. Annes, Royal St. Georges, Musselbugh Links (The Old Course), Royal Cinque Ports, Royal Port Rush, Muirfield, Royal Birkdale, Turnberry en Prestwick. »» Beleef het British Open gevoel in Kent, de tuin van Engeland

Kent, een golfparadijs in de “tuin van Engeland”

GOLF IN KENT

Wist u dat er in Kent maar liefst meer dan 100 golfbanen op u liggen te wachten? In een overwegend glooiend landschap met prachtige uitzichten over boomgaarden, valleien, bossen en parken, en aan de kust over de spectaculaire “White Cliffs of Kent” is er bij wijze van spreken om iedere hoek een golfbaan te vinden. »» Kent, een golfparadijs in de “tuin van Engeland”

De ‘West Atlantic Coast’ van Engeland, paradijs voor liefhebbers van linksgolf en surfen

Aan de West Atlantic Coast zijn behalve golfbanen ook prachtige stranden te vinden

Zodra de term ‘linksgolf’ valt, is de eerste bestemming die bij negen van de tien golfers naar boven komt Schotland. En inderdaad, Schotland is ook de meest voor de hand liggende bestemming en locatie als het over linksgolf gaat, maar iedereen weet ook dat het wisselvallige klimaat Schotland nou niet bepaald tot een ideale bestemming voor golfvakanties maakt. »» De ‘West Atlantic Coast’ van Engeland, paradijs voor liefhebbers van linksgolf en surfen

St. Enodoc Golf Club – Links golf op zijn mooist

The green on the par 3, 17th hole in the foreground with the green on the par 4, 1st hole behind at the St Enodoc Golf Club.

Voor vele golfers is het spelen op linksbanen de enige echte vorm van golf. Open banen direct aan de kust met minimale begroeiing zodat de wind vrij spel heeft en als het even kan ook nog mooie diepe potbunkers om het allemaal nog net even uitdagender te maken.

»» St. Enodoc Golf Club – Links golf op zijn mooist

Golf in Engeland: Hanbury Manor, een mix van oud en nieuw

Hanbury Manor, klassiek Engels met klassieke tuinen.

Als je de oprijlaan van Hanbury Manor op komt rijden en het majestueuze landhuis na de laatste bocht opdoemt waan je jezelf in het decor van een Engelse film of televisieserie. Het is dan ook helemaal niet ongepast dat zodra de taxi tot stilstand komt er direct een bediende naar buiten komt lopen om de bagage te verzamelen en je te begeleiden naar de receptie.

»» Golf in Engeland: Hanbury Manor, een mix van oud en nieuw