Le Grand-Littoral Golf de Dunkerque

Uitdagende holes op Le Grand Littoral

Uitdagende holes op Le Grand Littoral

Een litoraal is volgens Wikipedia een kuststrook die kan worden aangemerkt als het getijdengebied dat van enkele meters tot kilometers landinwaarts kan lopen. In dit getijdengebied bij het tegen Duinkerken aanliggende Coudekerque, is Le Grand-Littoral Golf de Dunkerque te vinden, een mooie en uitdagende golfbaan die de rit meer dan waard is.

Le Grand-Littoral Golf de Dunkerque is een moderne geaccidenteerde parkbaan met een par van 72 die vanaf de rode tees 4.742 meter, vanaf de gele tees 5.379 meter, vanaf de witte tees 5.751 meter en vanaf de zwarte tees 5.891 meter lang is. Op diverse holes is geprobeerd stijlelementen van het nabijgelegen Fort Vallières in het ontwerp van de hole te integreren wat zeer goed gelukt is. De green van de par 5 hole 4 is daar het mooiste voorbeeld van. De green van deze signature hole heeft de vorm van een uitloper van een sterbastion gekregen en vanaf holes 15 en 16 aan de overkant van het water en vanuit de lucht ziet het er zeer authentiek uit.

De inmiddels beroemde hole 4 met de bijzonder vorgegeven green

De inmiddels beroemde hole 4 met de bijzonder vormgegeven green

De baan is zeer ruim opgezet zonder dat je je een versuffing loopt om van de ene hole naar de andere hole te komen. Een deel van de holes liggen op een verhoogd plateau waar glooiingen en bulten de bounce en rol van de bal bij het neerkomen bepalen. Bij de lager gelegen holes zijn het vooral de daar aanwezige waterhindernissen die een extra uitdaging aan de holes toevoegen. Verdeeld over de 18 holes zijn er “slechts” 37 bunkers te vinden waarvan sommige behoorlijk aan de maat zijn. Ook hebben een aantal bunkers de kenmerkende hoekige vormen die aansluit bij de “bastion stijl” die op diverse plekken in de baan is terug te vinden.

Mooie glooiende holes met ondulatie

Mooie glooiende holes met ondulatie

De baan is van zeer goede kwaliteit, mooie greens die goed pakken en consistent van snelheid zijn, mooie volle fairways met duidelijke contouren vanaf de tee, vlakke en goed gemaaide tees (vaak een ondergeschoven kind op veel banen) en mooie strakke bunkers. Deze baan is bij uitstek een walking course en geschikt voor golfers van verschillend niveau. Spelers van elk niveau vinden op deze baan voldoende uitdagingen, long hitters kunnen op diverse holes voor het “risk rewarding shot” gaan terwijl de kortere spelers met tactisch spel goed kunnen scoren.

Maar ook uitdagende waterholes

Maar ook uitdagende waterholes

Duinkerken is afhankelijk van de verkeersdrukte 3 tot 3½ rijden vanaf Amsterdam en daardoor uitermate geschikt voor een korte golftrip in combinatie met een andere golfbaan aan de kust van Pas de Calais Nord.

In de vele restaurantjes rond de haven kan je uiteraard uitstekend eten!

In de vele restaurantjes rond de haven kan je uiteraard uitstekend eten!

Hotel Borel bij de vissershaven van Duinkerken met de vele heerlijke visrestaurants daar omheen is dan een prima uitvalshaven. Twee keer Le Grand-Littoral spelen is trouwens ook niet echt een straf en de tweede keer met de kennis van de eerste keer misschien zelfs nog leuker.

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen / EV Fotografie

Info:

http://dunkerque.bluegreen.com/en

http://www.pasdecalaistoerisme.com/

http://www.hotelborel.fr/

Comments are closed