MOYLAND Versie 2.0

Golf International Moyland in al zijn glorie

Golf International Moyland in al zijn glorie

Na anderhalf jaar gesloten te zijn geweest is de golfbaan van Schloss Moyland sinds juni 2015 weer voor het publiek geopend en als een Feniks uit zijn as herrezen voor een nieuwe glanzende toekomst onder de naam Golf International Moyland!

Dat één en ander geen simpele operatie was mag duidelijk zijn. Het gehele complex van baan en gebouwen verkeerden na anderhalf jaar leegstand en gebrek aan onderhoud in zwaar verwaarloosde staat. De met kniehoog gras en onkruid overwoekerde fairways en andere delen van de baan konden niet simpelweg met één maaibeurt weer begaanbaar worden gemaakt, maar moesten volgens een zorgvuldig opgesteld schema in fases worden gemaaid om ook de inmiddels rul geworden grond niet kapot te rijden met de maaiers. Inmiddels verkeren zowel de greens als fairways weer in speelbare conditie en beginnen de uitdagende holes dankzij de inspanningen van het hardwerkende greenkeepers team langzaam aan weer hun glorie van weleer terug te krijgen. Leuk detail is dat het greenkeepers team van AHA de Man voor dit project tijdelijk is versterkt met drie ervaren Spaanse greenkeepers die binnenkort weer terugkeren naar hun vaste basis op Valderama en Soto Grande, geen halve maatregelen dus! Ook de receptie, het clubhuis en de kleedruimtes zijn grondig gerenoveerd en zien er fris en verzorgd uit.

Op diverse holes speelt het water een belangrijke rol

Op diverse holes speelt het water een belangrijke rol

Toen Golf International Moyland nog Golfbaan Schloss Moyland heette, was het voor veel Nederlandse golfers het eerste uitstapje naar een buitenlandse golfbaan. En sinds de baan sedert juni jongstleden na anderhalf jaar weer geopend is, hebben wederom veel Nederlandse golfers de weg naar Moyland weer weten te vinden. En dat is niet zo gek, want de baan heeft beslist internationale allure. Uitgebreide oefenfaciliteiten en een meer dan uitdagende championship course met 18 goed ontworpen holes die voor iedere golfer een test van de vaardigheden zijn. De lichte accidentatie en greens die ofwel verhoogd zijn, ofwel moeten worden aangespeeld over water, maken de slagen naar de greens extra uitdagend.

Uitdagende slagen naar de greens op Moyland

Uitdagende slagen naar de greens op Moyland

De baan heeft een par van 72 en is vanaf de gele tees 5.985 meter en vanaf de rode tees 5.255 meter lang maar speelt vanwege de accidentatie voor het gevoel veel langer. Maar wees gerust, vanwege de course rating van 72,2 (vanaf geel) en 74,3 (vanaf rood) zullen de meeste bezoekende golfers twee tot drie slagen extra ontvangen ten opzichte van hun home course. Longhitters kunnen hier hun hart ophalen en op diverse holes met risk rewarding spel birdie kansen creëren terwijl de kortere spelers met behoudend spel en goed course management op deze eerlijke baan ook goed rond kunnen komen.

Een verhoogde green met uitzicht op de kerk

Een verhoogde green met uitzicht op de kerk

Met name op de verhoogde greens krijgt het putten een extra dimensie omdat het lastig is om de juiste horizon te vinden en te zien naar welke kant de green afloopt terwijl de uitdaging op de overige greens in de verschillende niveaus ligt.

En plotseling staan er twee bomen op de fairway

En plotseling staan er twee bomen op de fairway

De baan is ruim opgezet waardoor er tussen de holes af en toe wat verder moet worden gelopen dan men wellicht gewend is. Voor wie dat niet kan, zijn er buggies beschikbaar. Bijzonder is dat geen enkele hole begint of eindigt bij het clubhuis, maar halverwege is er gelukkig wel een toiletvoorziening!

Een kleine kaart met heerlijke gerechten om uit te kiezen!

Een kleine kaart met heerlijke gerechten om uit te kiezen!

Na het spelen is het goed toeven in het sfeervolle gerenoveerde clubhuis waar in het “Kochwerk” gedeelte de bovengemiddelde gastronomie in handen is van chefkok Sebastian Wesnigk die een kleine maar aantrekkelijke menukaart heeft samengesteld die het volledig overbodig maakt om de maaltijd elders te nuttigen. En dat alles dan ook nog eens een keer tegen hele redelijke prijzen, heerlijk!

Receptie en shop bij elkaar in één ruimte, handig!

Receptie en shop bij elkaar in één ruimte, handig!

De vriendelijke en hartelijke ontvangst aan de receptie en in het clubhuis maken het plaatje compleet en zorgen er voor dat bezoekers zich ook echt welkome gasten voelen en een mooie golfdag tegemoet gaan op Golf International Moyland.

Vanuit Amsterdam is het 1½ uur rijden waardoor het geen probleem is om op één dag heen en weer te rijden. Maar leuker is natuurlijk om in één van de omliggende hotels een overnachting te boeken en dan twee keer te spelen. De baan is zonder meer de moeite waard om twee keer te spelen, en de uitdaging is dan natuurlijk om het dan beter te doen dan de eerste keer!

Blijf overnachten in het comfortabele vier sterren hotel Landhaus Beckmann

Blijf overnachten in het comfortabele vier sterren hotel Landhaus Beckmann

Voor wie wil overnachten, is er de mogelijkheid om een arrangement met verblijf in nabij gelegen vier sterren hotel Landhaus Beckmann te boeken. Het hotel heeft comfortabele kamers en is verder voorzien van een bar, restaurant en spa-wellness afdeling.

 

Superior kamer

Comfortabele kamers…….

s.Bildnummer

Goed eten…..

En een spa-wellness.......

En een spa-wellness…..

In samenwerking met ABP-Golfactiviteiten kan Golftraveler.nl de volgende zeer aantrekkelijke aanbiedingen doen (bij boeken even vermelden dat het om het Golftraveler arrangement gaat):

MOYLAND AANBIEDING

 

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen / EV Fotografie

Info: www.golfinternationalmoyland.de/nl

Comments are closed