MS Europa 2: Een varend golf resort

MS Europa 2, een drijvend golf resort.

Het varende golf resort MS Europa 2.

Stel je voor, na een heerlijk dagje golfen, een gastronomische maaltijd in één van de zeven specialiteiten restaurants, een afzakkertje aan één van de bars en misschien nog even een dansje onder begeleiding van een life band, ga je lekker naar je luxe kamer voor je welverdiende nachtrust. Als je dan vervolgens de volgende ochtend uitgerust de gordijnen open slaat, zie je dat je in een andere stad bent ontwaakt dan waar je naar bed bent gegaan. Dat is het leven tijdens een golfcruise!

Heerlijk 's ochtends ontbijten met uitzicht op de zee......

Heerlijk ‘s ochtends ontbijten met uitzicht op de zee……

Voor golfers die alles al een keer hebben gezien of gedaan en op zoek zijn naar een ander soort golfvakantie, bestaat tegenwoordig ook de mogelijkheid om een golfcruise te boeken. Bij diverse aanleghavens waar een golfbaan in de buurt ligt, kan er dan worden gegolfd terwijl de andere passagiers op excursie gaan of gewoon in de stad gaan wandelen en shoppen.

Uiteraard is er ook een zonnedek met zwembad aan boord.

Uiteraard is er ook een zonnedek met zwembad aan boord.

Zoals ook bij normale golfreizen het geval is, kan je het zo exclusief en duur maken als je zelf wil, en bij golf cruises behoort een golf cruise met de MS Europa 2 tot de absolute top! De MS Europa 2 behoort met een lengte van 225 meter en een breedte van ruim 26 meter en zeven dekken eigenlijk tot de klasse van superjachten, en zo afficheren zij zichzelf ook graag, als het meest luxe jacht ter wereld. De MS Europa 2 die in maart 2013 in de vaart kwam, is het jongere zusterschip van de MS Europa en is behalve ietsje groter ook informeler. Op de MS Europa 2 geen captains dinners in groot gala of andere gala avonden maar alles informeel zonder zelfs een stropdas, hoewel dat natuurlijk best wel mag voor wie daar behoefte aan heeft.

Luxe ruime hutten met balkon/veranda.

Luxe ruime hutten met balkon/veranda.

Toen de MS Europa 2 in 2013 het stokje van de MS Europa als nieuw vlaggenschip van Hapag Lloyd Kreuzfahrten overnam, werd zij ook direct de nieuwe standaard in de Berlitz Guide of Cruises and Cruiseships in de klasse tot 1.500 passagiers. Samen met haar oudere zusterschip zijn zij de enige twee cruiseschepen in deze klasse die het predicaat 5 sterren plus dragen. Met 500 passagiers en ongeveer 370 bemanningsleden is iedere passagier verzekerd van optimale aandacht en service.

Uiteraard is ook het eten aan boord van de hoogste kwaliteit!

Uiteraard is ook het eten aan boord van de hoogste kwaliteit!

Een schip met de afmetingen van de MS Europa 2 zou met een andere indeling tot wel 1.500 passagiers kunnen herbergen, dus met slechts 500 passagiers is de ruimte per persoon dan ook meer dan bovengemiddeld. Alle hutten hebben een veranda of balkon en de afmetingen van de hutten inclusief balkon/veranda variëren van 35m²  voor een Veranda Suite tot een indrukwekkende 114m² voor de Owner Suite, echte hotelkamer afmetingen dus. Tel daarbij op de zeven specialiteiten restaurants, zes bars (waaronder een cigar lounge en jazz club),  de uitgebreide Spa & Wellness inclusief fitness voorzien van de modernste apparatuur, 3D bioscoop, theater waar elke avond iets te beleven valt, het zwembad en natuurlijk de aanwezige golffaciliteiten, en je kan met recht spreken van een varend golf resort.

De MS Europa 2 beschikt over het grootste aanbod gin in de cruise wereld.

De MS Europa 2 beschikt over het grootste aanbod gin in de cruise wereld.

Gin-tonic is bezig aan een ware revival en gin liefhebbers kunnen aan boord werkelijk hun hart ophalen. Met een keuze uit maar liefst 37 soorten gin en diverse soorten tonic beschikt de MS Europa 2 over het grootste gin assortiment op cruiseschepen!

Aan boord wordt gebruik gemaakt van de modernste techniek bij golflessen.

Aan boord wordt gebruik gemaakt van de modernste techniek bij golflessen.

De golffaciliteiten bestaan uit twee simulatoren voorzien van de modernste (video) lesprogramma’s en swing analyse. Verder zijn er op iedere cruise altijd twee PGA professionals aanwezig voor lessen, golf seminars en begeleiding naar en op de golfbanen die bezocht worden. Eén PGA professional is speciaal aanwezig voor de passagiers die het golf arrangement hebben geboekt terwijl de andere PGA professional beschikbaar is voor de overige passagiers. En voor wie zelf geen golfset meebrengt, zijn er hoogwaardige sets aanwezig.

Voor het spelen warming up met de professional.

Voor het spelen warming up met de professional.

Wie het golfarrangement boekt, wordt op golfgebied volledig begeleid en verzorgd. Als er gegolfd wordt, dan maken vervoer heen en weer naar de golfbaan, warming up onder begeleiding van de PGA professional, aanwijzingen op de driving range en video opnamen tijdens de ronde, om naderhand te bespreken, deel uit van het arrangement. Het golfarrangement wordt gecompleteerd met een nabespreking van de gespeelde rondes, lessen op dagen dat er niet wordt gegolfd en een afrondend golf seminar.

Montenmedio is één van de topbanen bij Cadiz.

Montenmedio is één van de topbanen bij Cadiz.

Zoals alles op de MS Europa 2 van de hoogste kwaliteit is, worden ook langs de te varen route de beste golfbanen uitgezocht voor een bezoek. Tijdens de laatste cruise van Lissabon naar Ibiza bijvoorbeeld werd er gespeeld op Penha Longa bij Lissabon, Montenmedio bij Cadiz en El Parador bij Malaga, allemaal hoog aangeschreven golfbanen.

Ook Penha Longa is één van de golfbanen die wordt aangedaan.

Ook Penha Longa is één van de golfbanen die wordt aangedaan.

Vanzelfsprekend is een dergelijke golfcruise prijstechnisch niet voor iedereen weggelegd, maar wie het zich wel kan veroorloven of een keer een financieel meevallertje heeft, zal zeker genieten van een fantastische ervaring!

 

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Info: http://www.hl-cruises.com/ships/ms-europa-2

Comments are closed