De vredige golfbanen van Münster

De prachtige Altstad van Münster

De prachtige Altstad van Münster

Op nog geen twee uur rijden van Amsterdam ligt Münster, de stad die wij uit de geschiedenisboeken kennen vanwege de Vrede van Münster die in 1648 tevens het einde van de 80-jarige oorlog inluidde. Lopende door de “Altstad” is veel van de rijke historie van Münster terug te vinden in de architectuur en monumenten. Niet alleen is Münster één van de 44 Duitse Hanzesteden maar ook één van de oudere bisdommen (uit 793) van Duitsland en een bekende universiteitsstad.

Voor de liefhebber is er ook een Picasso Museum in Münster.

Voor de liefhebber is er ook een Picasso Museum in Münster.

In het Münsterland (waarvan Münster de hoofdstad is) zijn maar liefst 20 golfbanen te vinden waarvan drie zelfs binnen 20 minuten rijden van het centrum. De goede bereikbaarheid vanuit Nederland en het ruime aanbod van golfbanen maken Münster daarom een aantrekkelijke bestemming voor een korte golftrip.

Het Factory Hotel is gehuisvest in de voormalige Germania Brauerei.

Het Factory Hotel is gehuisvest in de voormalige Germania Brauerei.

Het Factory Hotel Münster heeft vier sterren en is gehuisvest in de voormalige Germania Brauerei en maakt deel uit van de wereldwijde Design Hotels keten. Het hotel heeft een industriële sfeer en de ruime kamers zijn voorzien van alle gemakken inclusief gratis WIFI.

De comfortabele kamers zijn in industriële stijl en van alle gemakken voorzien.

De comfortabele kamers zijn in industriële stijl en van alle gemakken voorzien.

Vanuit het hotel is het ongeveer twintig minuten lopen naar de “Altstad” van Münster en twintig minuten rijden naar één van de drie omliggende golfbanen (Golfclub Aldruper Heide, Golfclub Münster Tinnen en Golfclub Wilkinghege). Het gastronomische plein van het hotel met terrasjes, restaurants en eetgelegenheden is ook een hotspot voor de lokale bevolking.

Het clubhuis van Aldruperheide is in een oude Bauernhof gehuisvest met een echte Hof met Biergarten.

Het clubhuis van Aldruper Heide is in een oude Bauernhof gehuisvest met een echte Hof met Biergarten.

Golf Club Aldruper Heide is een vlakke, goed verzorgde parkbaan, heeft een par van 71 en meet vanaf de rode tees 5.033 meter en vanaf de gele tees 5.741 meter. Hoewel de fairways breed en de greens groot genoeg zijn om niet in de problemen te komen, worden echt slechte slagen afgestraft door de uitdagend geplaatste waterhindernissen en boompartijen. Bezoekers zijn van harte welkom en worden hartelijk en gastvrij ontvangen. Voor wie dat nodig heeft zijn er buggies, maar het is een baan om te lopen.

Op Aldruperheide zijn ze niet vies van een beetje water.

Op Aldruper Heide zijn ze niet vies van een beetje water.

Starttijden kennen ze niet, wel een ballenspiraal, dus gewoon aansluiten en wachten tot je aan de beurt bent. Het clubhuis is gevestigd in een voormalige hoeve met open binnenplaats. De kleedkamers zijn modern en luxueus en ook toegankelijk voor gasten. In het restaurant van het clubhuis is het goed toeven, maar hou er rekening mee dat het restaurant op maandag “Ruhetag” heeft en gesloten is.

Bomen en water op Golfclub Münstr Tinnen.

Bomen en water op Golfclub Münster Tinnen.

Golfclub Münster Tinnen is ook een vlakke goed verzorgde parkbaan waarvan de holes deels in en deels rondom een bosperceel liggen. Ook hier brede fairways maar met snellere uitdagende geonduleerde greens dan op Aldruper Heide. Ook hier zijn bezoekers van harte welkom en worden gastvrij ontvangen. Bij het aanmelden wordt naar de handicap gevraagd die dan gelijk in de scorekaart wordt verwerkt zodat je op elke hole weet hoeveel slagen je hebt.

De slothole met daarachter het clubhuis van Golfclub Münster Tinnen.

De slothole met daarachter het clubhuis van Golfclub Münster Tinnen.

Hier een par van 72 en een lengte van 5.252 meter vanaf de rode tees en 5.930 meter vanaf de gele tees. Ook hier geldt dat er indien nodig buggies beschikbaar zijn, maar ook deze baan is een echte walking course. Het clubhuis is klein en het restaurant heeft een kleine maar smakelijke wisselende kaart.

Golfclub Münster Wilkinhege tenslotte is een parkbaan met veel bomen en diverse waterhindernissen. De holes zijn niet overdreven lang, maar precisie is hier wel gewenst, ook omdat op diverse holes een stroompje de fairway kruist. De baan heeft een par van 72, is van vanaf de rode tees 5.239 meter en vanaf de gele tees 5.868 meter lang. Ook deze baan is net zoals de voorgaande twee van hoge kwaliteit en ook hier worden gasten hartelijk welkom geheten. Het restaurant heeft een mooi terras met uitzicht op de golfbaan en een uitgebreide menukaart.

De restaurants van Factory Hotel Münster zijn zeer de moeite waard!

De restaurants van Factory Hotel Münster zijn zeer de moeite waard!

Om u de kans te geven de Münster golfervaring zelf te ervaren, kan GOLFTRAVELER.NL u samen met het Factory Hotel Münster de volgende aantrekkelijke aanbieding doen:

  • 1 overnachting
  • 1 welkomstcocktail aan de bar
  • 1 driegangen diner in één van hotel restaurants
  • 1 uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 dag greenfee op Golf Club Aldruper Heide

145,00 per persoon op basis van een gedeelde 2 persoonskamer (192,00 op basis van een éénpersoonskamer).

De tweede dag kunt u dan naar keuze Münster verkennen of via het hotel tegen gereduceerd tarief een starttijd te boeken op op Golfclub Münster Tinnen of Golfclub Münster Wilkinhege. Ook is het mogelijk mogelijk om in overleg op basis van beschikbaarheid nog een tweede nacht bij te boeken.

Boeken doet u rechtstreeks (telefoon 0049 251 4188-0) bij het Factory Hotel Münster, vermeldt u dan wel even dat u het Golftraveler arrangement boekt.

De website van het hotel vindt u hier: http://www.factoryhotel-muenster.de/en/

 

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comments are closed