Met de Rheingolf Card voordelig golfen net over de grens

Er zijn heel veel Nederlanders die regelmatig net over de grens in Duitsland golfen. Voor deze groep is de Rheingolf Card waarmee op 30 golfbanen in het Rheinland met twee personen voor één greenfee gespeeld kan worden een interessante aanschaf.

GROTE HOOGTEVERSCHILLEN IN HET BERGISCHE LAND

Het Rheinland is het gebied van Keulen en omgeving in het noorden tot aan Bonn en omgeving in het zuiden plus het Bergische Land oostelijk van Keulen en Bonn. In deze omgeving hebben golfers die in het bezit zijn van de Rheinland Golfcard de keuze uit maar liefst 30 golfbanen waar met twee personen voor één greenfee gespeeld kan worden. Ook zijn er enkele hotels die 2 plus 1 gratis nacht of 3 plus 1 gratis nacht aanbieden.

Het Rheinland is een gebied met een gevarieerd landschap en dus dito golfbanen. Het westelijke deel van het Rheinland is vlak terwijl het oostelijke deel, heel toepasselijk het Bergische Land genoemd, grote hoogteverschillen heeft en wijdse uitzichten biedt. Voor wie is uitgekeken op vlakke golfbanen en de uitdaging van grote hoogteverschillen zoekt, is het Bergische Land “the place to be”, en dat alles op maximaal drie uren rijden vanaf Utrecht.

EEN BEZOEK AAN KEULEN MET ZIJN BEROEMDE DOM EN HISTORISCHE BINNENSTAD IS ZEER DE MOEITE WAARD

Behalve de ruime keuze aan golfbanen heeft het Rheinland natuurlijk nog veel meer te bieden. Keulen met zijn imposante Dom en historische oude binnenstad met gezellige terrasjes, of de chique stad Bonn die tot de hereniging van Oost en West Duitsland in 1990 de hoofdstad van West Duitsland was. De bij ons zo geliefde “gut bürgerliche Küche” en de vele biersoorten maken het Rheinland met zijn 30 golfbanen een perfecte golfbestemming.

Kortom, de Rheingolf Card is zeer aantrekkelijk voor de golfer die regelmatig in Duitsland golft maar ook voor de golfer die nog niet in regelmatig in Duitsland golft maar wel nieuwsgierig is hoe het bij onze oosterburen is!

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comments are closed