Golfclub Schloss Auel – Golftraveler.nl superaanbieding!

Weidse uitzichten vanaf de hoger gelegen holes

Weidse uitzichten vanaf de hoger gelegen holes

Onder de rook van Keulen ligt op 3 uur rijden van Amsterdam Golfclub Schloss Auel, een heerlijke en uitdagende parkbaan in het Bergische Land. Hier geen vlakke polderbaan maar een golfbaan die de natuurlijke contouren van het Bergische Land volgt met ongeveer 60 meter hoogteverschil tussen het laagste en het hoogste punt van de baan.

Genoeg ruimte vanaf de tee.....

Genoeg ruimte vanaf de tee…..

Vanaf de gele tees is de baan een gezonde 6.058 en vanaf de rode tees 5.190 meter lang bij een par van 72, en dat is best stevig voor een golfbaan met zoveel hoogteverschil. Vanaf de hoger gelegen holes geven de weidse panorama’s een enorm gevoel van ruimte, en de landelijke uitzichten op de diverse paardenfokkerijen die dit gebied rijk is, maken het rustieke beeld van de omgeving compleet. De baan is ruim opgezet met over het algemeen genoeg ruimte vanaf de tee om uit de problemen te blijven. De fairways zijn mooi vol en sappig en de greens zijn uitdagend met veelal meerdere niveaus en lastige lijnen.

Wie loopt kan op het "Zauberteppich" van hole 1 naar hole 2!

Wie loopt kan op het “Zauberteppich” van hole 1 naar hole 2!

Golfclub Schloss Auel is bij de insiders met name bekend vanwege zijn “Zauberteppich”, een automatische rolband die lopende spelers moeiteloos van de green van hole 1 naar de 30 meter hoger gelegen tee van hole 2 brengt. Een golfbaan met hoogteverschillen is extra uitdagend vanwege de veelal schuine ligging van de bal en vergt meer van de vaardigheden dan een vlakke baan. Daarnaast zijn slagen omhoog voor heel veel spelers ook een grote uitdaging terwijl afslagen van hoger gelegen tees naar lager gelegen fairways vaak snel verleiden tot overmoedige acties.

Er is trouwens ook water op Schloss Auel

Er is trouwens ook water op Schloss Auel

Op diverse holes zit een blinde slag ingebouwd waarbij zwart-wit gestreepte palen de lijn aangeven, maar het is altijd beter om even vooruit te lopen of rijden om te zien hoe de bal verder loopt. Ondanks de extra uitdaging van de hoogteverschillen, of misschien juist daarom, zullen spelers van elk niveau veel plezier beleven aan een ronde op deze baan. Na het spelen van deze baan komt direct de drang naar boven om de baan nog een keer te spelen, maar dan met een andere tactiek op diverse holes en dat is helemaal niet erg want deze baan zal niet snel vervelen.

Er zijn ook grote bunkers op Schloss Auel

Er zijn ook grote bunkers op Schloss Auel

De baan is een echte kuitenbijter en bezoekers die het spelen in de heuvels niet gewend zijn wordt aangeraden om een buggy te nemen. Het is ook opvallend dat de leden allemaal lopen (wel overwegend met een elektrische trolley) en bezoekers allemaal in een buggy rijden

Behalve de 18 holes championship course beschikt Golfclub Schloss Auel ook over uitgebreide oefenfaciliteiten en een 9 holes par 3-4 oefenbaan van 2.828 meter lengte waardoor Golfclub Schloss Auel ook een uitstekende bestemming is voor groepen van gemengd niveau.

Hier kan ook getrouwd worden

Hier kan ook getrouwd worden

Zoals de naam al doet vermoeden ligt Golfbaan Schloss Auel bij een heus wit slot waarin ook het sfeervolle clubhuis met gezellige terras is ondergebracht. Schloss Auel beschikt ook over hotelkamers, maar omdat er ook in het slot getrouwd kan worden is het slot vrijwel het hele jaar door volgeboekt voor bruiloften en hun gasten. Vandaar dat golfers die willen blijven overnachten in het 5 minuten verder op gelegen Aggerschlöschen Hotel kunnen overnachten. Dit kleine intieme hotel beschikt over vijf kamers, een voortreffelijk Italiaans restaurant (Don Caruso), een Biergarten, en een heuse Beachclub in de tuin aan het riviertje de Agger.

Na het spelen is het goed toeven op het terras van het clubhuis

Na het spelen is het goed toeven op het terras van het clubhuis

In 2018 heeft Schloss Auel twee fantastische aanbiedingen voor de bezoekers van Golftraveler.nl.

Aanbieding 1: 1 overnachting met ontbijt en 2 x 18 holes inclusief buggy €129,00 per persoon (op basis van 2 personen per kamer)

Aanbieding 2: 2 overnachtingen met ontbijt en 3 x 18 holes inclusief buggy €239,00 per persoon (op basis van 2 personen per kamer)

Om van deze aanbieding gebruik te kunnen maken, moet u bij uw boeking wel BUCHUNGSCODE GOLFTRAVELER.NL vermelden!

Info en boekingen:

  • Elena Schrons, Dani Fuchs, Sina Scheulen
  • Tel.: 02206 / 90 90 56Fax.: 02206 / 90 90 57
  • Mail: info@gc-schloss-auel.de

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comments are closed