ONYRIA PALMARES GOLF, 3X9 holes = 3X18 holes

Het clubhuis is vanaf de lager gelegen holes prominent in het zicht.

Onyria Palmares Golf beschikt over drie lussen van negen holes: Alvor, Lagos, en Praia. Dankzij deze drie lussen die elk bij het clubhuis starten en ook weer eindigen, kunnen drie combinaties van 18 holes worden gespeeld waardoor er altijd wel ruimte is om te spelen op deze prachtige door Robert Trent Jones Jr. ontworpen baan. Iedere lus heeft zijn eigen karakter waardoor ook iedere 18 holes combinatie anders is en een ander gameplan vereist.

3 uitdagende lussen van 9 holes zijn 3 verschillende 18 holes combinaties.

Robert Trent Jones Jr. heeft de baan zo ontworpen dat hij vanaf de backtees een sportieve uitdaging is voor spelers van het hoogste niveau, maar daarnaast vanaf de medal tees veel plezier en voldoende uitdaging aan de normale clubgolfers geeft.

Uitdagende holes op de Alvor lus.

De Alvor lus is gesitueerd op het noordelijk gedeelte van het terrein en heeft het karakter van een heuvelachtige parkbaan met op enkele holes smalle doorgangen van pijnbomen en enkele open holes waarbij de hoogteverschillen een belangrijk en integraal onderdeel van het ontwerp uitmaken en voor extra uitdagingen zorgen. Op holes zes en zeven wordt alvast een klein voorproefje gegeven van de duin en links holes die in één van de andere twee lussen wachten waarna holes acht en negen uitdagend terug omhoog voeren.

De Lagos lus ligt halverwege de zee en de heuvels.

De eerste twee holes van de Lagos lus lijken op de eerste holes van de Alvor lus, parkbaan holes tussen de pijnbomen door die vanaf het clubhuis naar het lager gelegen deel van de baan leiden. Eenmaal daar aangekomen een aantal vlakke open holes waar bij hole drie en hole zes ook water in het spel komt en holes zeven en acht echte duinholes zijn waarna hole negen weer een echte parkbaan hole is die terug omhoog naar het clubhuis leidt.

De Praia holes zijn echte links holes met de daarbij behorende begroeiing.

De eerste hole van de Praia lus tenslotte, is een dogleg par 4 naar rechts van 352 van boven naar beneden die de longhitter uitnodigt om vanaf de green direct voor de green te gaan en een eagle of in ieder geval birdie kans te creëren. Na op deze hole een triomf of nederlaag geleden te hebben, volgen vervolgens zeven uitdagende links holes langs het strand waar de altijd aanwezige wind vrij spel heeft en voor extra uitdagingen zorgt, waarna ook de laatste hole van deze lus weer omhoog naar het clubhuis voert.

Het prachtige uitzicht vanaf het terras van het clubhuis.

De kwaliteit van de tees, fairways, bunkers en greens is van onberispelijke kwaliteit en alle drie de lussen bieden golfers van elk niveau een uitdagende ronde in het vooruitzicht. Na afloop is het goed toeven op het terras van het clubhuis dat uitkijkt over de baan richting de zee. De eenvoudige kaart met overwegend streekgerechten is zeer aan te bevelen voor een lunch na het spelen of diner in de avond.

 

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comments are closed