Monte da Quinta Resort, vier sterren met een vijf sterren beleving

Monte da Quinta Suites, vier sterren met een vijf sterren beleving

Het Monte da Quinta Resort bestaat uit het Monte da Quinta Suites Hotel en Monte da Quinta Villas en is als een soort “shop in a shop” gesitueerd op het terrein van het bekende Quinta do Lago Resort in de Algarve. Er is de keuze om in één van de ruime luxe villas te verblijven, of in het hotel dat alleen maar suites heeft. De kracht van de formule is dat Monte da Quinta een vier sterren plus accommodatie is, maar de gasten een vijf sterren beleving geeft. Dus badjassen, slippers, luxe set shampoo/badschuim/body lotion enz. in de badkamer, grote LCD televisies in zowel de slaapkamer als de zitkamer, een elektronische safe, koffie en thee op de kamer, een luxe badkamer met toilet, maar ook nog een apart toilet met inloop douche(!). Daarnaast beschikt het hotel over een gezellige lounge met bar, uitstekend restaurant met terras aan het grote buitenzwembad met poolbar, een fitness en aangename spa en wellness voorzieningen met alle daarbij behorende faciliteiten. Speciaal voor de golfers is er een ontspannende massage van de schouders, rug en armen ontwikkeld om helemaal “los en ontspannen” de baan in te gaan. Het vriendelijke en service gerichte personeel tenslotte, maken de vijfsterren beleving compleet.

De drie golfbanen van het Quinta do Lago Resort zijn de North Course, de Laranjal Course, en de South Course. De North en South Course die samen een clubhuis delen, zijn op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel terwijl de Laranjal Course, met eigen clubhuis, op ongeveer tien minuten rijden van het hotel af ligt.

Hole 16 van de Quinta do Lago North Course

De Quinta do Lago North Course is de uitgelezen keuze om als eerste van de drie banen te spelen. Deze licht geonduleerde par 72 parkbaan meet voor de heren vanaf de gele tees 5.706 meter en voor de dames vanaf de rode tees 4.975 meter en kan zonder problemen worden gelopen. Dankzij de relatief brede fairways, geringe aantal bunkers (die ook nog eens niet al te moeilijk zijn) en water op slechts zes holes, is de North Course geschikt voor golfers van alle niveaus. Hogere handicappers zullen hier niet zo snel in de problemen komen terwijl ook de longhitters vanaf de tee niet al te zwaar gestraft worden bij een afzwaaier na een wilde afslag. Al deze punten in combinatie met de uitstekende staat van onderhoud maken een ronde op de North Course een ontspannen begin van de golfvakantie. Na afloop van de ronde kan dan gekozen worden voor een drankje en een hapje op het terras van het clubhuis of op het terras van Koko Lane (goedkoper!) bij de driving range.

Een doorkijkje op de Quinta do Lago North Course

De driving range en oefenfaciliteiten maken trouwens deel uit van de Paul McGinley Golf Academy. De oud-topprofessional en Ryder Cup-held  van 2004, 2006 en 2008, hanteert de wervende slogan “At my academy you’ll become the best golfer you can be!”, en wie wil dat nou niet……. Daarnaast heeft Paul McGinley nog een andere mooie service voor de reizende golfer opgezet: www.clubsforhire.com. Op de luchthavens van 14 populaire golfbestemmingen in Spanje, Portugal en Groot Brittannië kan een golfset van een topmerk worden opgehaald tegen huurprijzen die voordeliger zijn dan de extra kosten die veel luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig berekenen om de eigen golfset met het vliegtuig mee te nemen, scheelt ook nog eens een hoop gesleep!

De Quinta do Lago Laranjal Course ontwaakt in de ochtend

De Quinta do Lago Laranjal Course ligt, zoals eerder gezegd, op ongeveer 10 minuten rijden van het Monte da Quinta Hotel en is een vriendelijke parkbaan met enkele lichte hoogteverschillen in een voormalige sinaasappel boomgaard, en hoewel er tegenwoordig meer pijnbomen dan sinaasappelbomen staan, refereert de naam Laranjal toch aan de vele sinaasappelbomen die hier blijkbaar ooit stonden. De baan heeft een par van 72 en meet voor de heren vanaf de gele tees 5.685 meter en voor de dames vanaf de rode tees 4.808 meter.

Prachtige grote bunkers op de Quinta do Lago Laranjal Course

Vanwege de grote bunkers, de veelal goed bewaakte greens en het water dat op acht holes in het spel komt, is deze baan “technischer” dan de North Course. Toch maken het redelijk open karakter en brede fairways ook deze baan geschikt voor spelers van elk niveau.

Bedrijvigheid op de oefengreen bij hole 1 van de Quinta do Lago South Course

De Quinta do Lago South Course tenslotte is de meest technische baan van de drie. Smalle fairways, lange holes, en vooral de sterke accidentatie op een aantal holes maken van deze baan een ware uitdaging voor iedere golfer. Op een warme dag is een buggy op deze baan zeker geen overdadige luxe. Ook hier een par van 72 met een lengte van 5.870 meter vanaf de gele tees voor de heren en 5.168 meter voor de dames vanaf de rode tees. Dit lijkt niet extreem lang voor een par 72 baan, maar vanwege de accidentatie, de tactisch ontworpen doglegs, enkele tactisch geplaatste waterhindernissen, dichte begroeiing en goed bewaakte greens maken de South Course een waardige afsluiting waar menig golfer zich zelf tegen zal komen.

Hole 15 van de Quinta do Lago South Course vertoont veel overeenkomst met hole 17 van de Medinah Country Club

De South Course laat weinig ruimte voor fouten over en wie hier zijn buffer of handicap speelt, mag trots op zich zelf zijn. Hole 15, een par drie van 169 meter over water voor de heren maakt indruk en heeft veel weg van hole 17 van de Medinah Country Club waar tijdens de 2012 Ryder Cup menige partij beslist werd, een echte beauty!

Gezellige sfeer en bedrijvigheid voor het clubhuis van Quinta do Lago

De sfeer op het pleintje voor het clubhuis van Quinta do Lago Golf Resort waar de caddy master zijn desk heeft, een mobiele koffiebar staat en de buggies opgelijnd staan, doet qua sfeer erg aan PGA Catalunya denken, en niet zonder reden. Beide resorts behoren namelijk tot dezelfde groep van golf resorts wat direct ook de verklaring is voor de hoge kwaliteit van onderhoud en personeel op Quinta do Lago.

En wie gaat eten bij het Casa do Lago restaurant kan als voorgerecht ook nog even oefenen om de eetlust op te wekken!

Het is duidelijk, spelen op Quinta do Lago en logeren in het Monte da Quinta Resort is een meer dan geslaagde combinatie, een echte vijfsterren beleving tegen viersterren prijs!

Extra info: Sinds kort vliegt ook Corendon rechtstreeks op Faro en gratis vervoer van de golftas tot 15 kilo is inbegrepen.

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comments are closed