Het Saint Omer Open is één van de twee PGA toernooien van de Europese Tour die ieder jaar in Frankrijk gespeeld wordt.  Als u ooit voordelig op een golfbaan van de Europese Tour heeft willen spelen, is dit uw kans. Speciaal voor de bezoekers van Golftraveler.nl heeft AA Saint  Omer Golf Club de volgende aanbieding samengesteld:

Twee nachten op basis van halfpension (ontbijt en 3-gangen diner) plus twee greenfees voor 18 holes op basis van 2-persoonskamer voor slechts €250,00 per persoon in het laagseizoen (januari, februari, maart, juli, augustus, november en december) en €300,00 per persoon in het hoogseizoen (april, mei, juni, september en oktober). Voor een éénpersoonskamer geldt een toeslag van €40,00 per nacht.

Dit arrangement kan alleen telefonisch geboekt worden onder vermelding van “Golftraveler” op nummer 0033-321 114 242 of via golf@najeti.fr

AA Saint Omer Golf is vanuit Amsterdam afhankelijk van het verkeer in 3,5 tot 4 uur rijden bereikbaar.

Prachtige uitzichten op Saint Omer.

AA Saint Omer Golf Club is vooral bekend van het Saint Omer Open, na het Franse Open het 2e jaarlijkse PGA Tour evenement van Frankrijk. AA Saint Omer Golf Club is een ontwerp van onze landgenoot Joan Dudok van Heel die hier in het heuvelachtige landschap van Lumbres werkelijk een meesterstuk heeft gerealiseerd. De baan heeft dankzij drie par 5 holes op de tweede negen een par van 73 en meet voor de heren vanaf de gele tees 5.960 meter en voor de dames vanaf de rode tees 5.065 meter terwijl de professionals vanaf de witte tees 6.218 meter voor de kiezen krijgen wat gezien het heuvelachtige karakter van de baan een hele kluif is.

Saint Omer heeft het karakter van een heuvelachtige parkbaan.

De baan heeft het karakter van een heuvelachtige parkbaan en de grote hoogteverschillen en diverse blinde slagen maken iedere ronde tot een spectaculaire ervaring. Voor de betere spelers onder ons is deze baan een echte test, schuine liggingen, slagen naar hoge greens, en diverse situaties waar voor risk rewarding spel kan worden gekozen. Maar hogere handicappers hoeven zich niet te laten afschrikken, ook zij kunnen hier prima uit de voeten. De fairways zijn over het algemeen breed en vanwege de slope rating van 136 krijgt men hier over het algemeen een paar slagen extra ten opzichte van thuis in Nederland. Vanzelfsprekend is het met de kwaliteit dik in orde en voldoet deze golfbaan aan alle eisen de je van een PGA baan mag verwachten.

Ook op Saint Omer kan je prima eten, hier de carpaccio Saint Omer stijl.

Dankzij de goede oefenfaciliteiten en het comfortabele golfhotel is Saint Omer een prima locatie voor groepen van divers niveau en zeker voor iedere golfer een geweldige ervaring om eens op een echte PGA baan van de Europese Tour te spelen.

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comments are closed