Golf in de mysterieuze Bermuda Driehoek

Is toch een droom?

Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld die zo’n magische klank hebben als de Bermudas. Mysterieuze verdwijningen van vliegtuigen, schepen en personen in de Bermuda driehoek (de punten van de driehoek worden gevormd door Bermuda, Miami en Puerto Rico), maar ook vanwege de reputatie als belastingparadijs en daardoor aantrekkelijk als statutaire vestigingsplaats voor diverse vennootschappen van al dan niet vage of bedenkelijke reputatie. Daarnaast is Bermuda ook een geliefde locatie van filmmakers uit het verleden en het heden en iedereen zal, bewust of onbewust, de Bermudas als locatie wel een keer voorbij hebben zien komen op het witte doek of de televisie. Zo beleefde Fox Mulder in de X-Files diverse spannende avonturen in de Bermudadriehoek en op Bermuda en ook 007, de beroemdste geheim agent van de wereld, frequenteerde behalve de Bahamas ook enkele malen Bermuda tijdens zijn avonturen. En het moet gezegd worden, het is niet moeilijk voor te stellen dat je in het casino of in de bossen plotseling oog in oog staat met James Bond, die druk bezig is de wereld te redden van de vernietigingsdrang van de één of andere superschurk die juist daarvoor als uitvalsbasis één van de meest paradijselijke oorden van de wereld heeft uitgezocht.

Cambridge Beach, misschien wel één van de mooiste resorts ter wereld

De Bermudas is een eilandengroep die 917 kilometer uit de kust van South Carolina in de Atlantische Oceaan ligt en uit 150 koraaleilandjes bestaat die tezamen de Bermudas vormen. De 7 grootste eilanden worden door bruggen met elkaar verbonden en vormen samen de hoofdgroep waarvan Bermuda (het hoofdeiland), Saint George, Saint David en Somerset de belangrijkste zijn. De hoofdstad Hamilton ligt uiteraard op het hoofdeiland Bermuda. De Britse invloed is nog duidelijk waar te nemen in de vorm van bouwstijl van officiële gebouwen, brievenbussen, telefooncellen en de politie die de orde op Bermuda bewaakt die in Engelse uniformen en in Engelse politiewagens rondrijdt.

Bermuda is wereldberoemd vanwege Pinkbeach waar het strand door de koraaldeeltjes in het zand inderdaad roze is. En als u in Pink Beach Club & Cottages verblijft kunt u genieten van het prachtige roze privéstrand bij ondergaande zon, romantiek ten top! Cambridge Beaches  is een cottage resort met 94 kamers verdeeld over de cottages, en vijf privéstranden. Het Fairmont Southampton Hotel is gebouwd op het hoogste punt van Bermuda en biedt uitzichten naar alle richtingen over het eiland en de baaien.

Het zand is op Pink Beach echt zalmroze!

Maar de golfliefhebber is wellicht meer geïnteresseerd in de negen 18-holes golfbanen van wereldklasse die hier te vinden zijn. In de strokesaver van PORT ROYAL GOLF CLUBS staat “De grootste moeilijkheid van deze baan zijn de fantastische uitzichten op de oceaan die enorm afleiden” en zo is het werkelijk. Deze baan is met een lengte van 6.565 yards de langste baan van Bermuda en één van de meesterwerken van Robert Trent Jones Sr. Ieder jaar wordt hier het Bermuda Open gespeeld door de spelers van de Amerikaanse Tour. Mooiste hole is nr. 16, een par 3 met de green op een klif en de oceaan in de diepte. BELMONT HILLS GOLF CLUB hoort bij het gelijknamige hotel en hotelgasten mogen gratis spelen. De 18 holes slingeren zich door een licht heuvelachtig terrein en bieden een prachtige uitzicht op de Baai van Hamilton.

Ook op Fairmont Golfveel roze.

ST. GEORGE’S GOLFCLUB is met een lengte van slechts 4.043 yards een extreem korte 18 holesbaan van de hand van Robert Trent Jones jr. waar par-5 holes ontbreken. Denk echter niet dat deze baan daarom simpel is. Om het gebrek aan lengte goed te maken wordt u geconfronteerd met lastig gevormde fairways en uitdagende approach shots naar de green. OCEAN VIEW is bij de minder ervaren spelers de favoriete baan. Deze baan heeft brede fairways en makkelijk te ontwijken hindernissen maar door het afwisselende landschap en de mooie uitzichten wordt het toch geen moment saai. RIDDELL’S BAY GOLF is de oudste baan op Bermuda en stamt uit 1922. Smalle fairways en kleine greens vereisen het uiterste van iedere speler. MID OCEAN GOLF CLUB behoort al jaren tot de top-50 banen van de wereld en is vermaard om zijn greens van Tiff Eagle Grass en ligt in zijn geheel op een schiereiland. In 1953 is deze baan nog opnieuw vormgegeven door Robert Trent Jones Sr. TUCKER’S POINT GOLF CLUB was voorheen bekend onder de naam Castle Harbour en maakt deel uit van een Resort. Ook hier prachtige uitzichten en het beroemde Tiff Eagle Bermuda Graas op de greens. THE FAIRMONT SOUTHAMPTON GOLF CLUB tenslotte is een uitdagende 18-holes par-3 baan waarvan elke hole afzonderlijk een juweel is. Precisie is hier de boodschap, want op een par-3 heb je weinig gelegenheid om een fout makkelijk te herstellen!

Ook op St. Georges spectaculaire holes.

Bermuda ligt misschien een beetje uit de richting, maar voor de reislustige golfer is Bermuda een droombestemming die zich met geen andere bestemming laat vergelijken. Oh ja, en mocht u het zich afvragen, ik heb aan den lijve ondervonden dat behalve schepen, vliegtuigen en mensen, ook golfballen en geld de neiging hebben makkelijk te verdwijnen op Bermuda…….

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

INFO: www.bermudatourism.com

Comments are closed