Cardiff en omgeving heeft meer te bieden dan alleen maar golf

Celtic Manor, de Twenty Ten Course waar de Ryder Cup in 2010 is geweest.

Celtic Manor, de Twenty Ten Course waar de Ryder Cup in 2010 is gespeeld.

Zodra golf in Wales ter sprake komt is Celtic Manor vaak de eerste golfbaan die genoemd wordt. Welke golfer herinnert zich niet het moment en  de immense ontlading bij zowel het publiek als het Europese team toen de bal van Greame McDowell in de beslissende match tegen Hunter Mahan op hole 16 over de rand van de cup rolde en hij met zijn 3&2 overwinning de zege voor het Europese team veilig stelde, kippenvel emoties van de allerhoogste orde! 

Royal Porthcawl, de nummer één golfbaan van Wales.

Royal Porthcawl, de nummer één golfbaan van Wales.

Maar Wales en met name Cardiff en omstreken heeft de golfer behalve Celtic Manor uiteraard nog veel meer mooie golfbanen te bieden! Zo is de nummer 1 golfbaan van Wales volgens de toonaangevende website Top 100 Golf Courses of the World verrassenderwijs niet de Twenty Ten Course van Celtic Manor maar het bij de liefhebbers van links golf wereldvermaarde Royal Porthcawl terwijl ook het nabij gelegen Pyle & Kenfig hoog aangeschreven staat.

Modern shoppen in de Queens Arcade in Cardiff.

Modern shoppen in de Queens Arcade in Cardiff.

Maar uiteraard wordt er niet alleen gegolfd in Wales, historische tuinen en kastelen, cultureel erfgoed uit de industriële revolutie en gewoon gezellig shoppen en uitgaan maken van Wales een heerlijke bestemming voor een midweek, een lang weekend of gewoon een langere vakantie.

Cardiff Market is voor liefhebbers van oude stadsmarkten een echte "must".

Cardiff Market is voor liefhebbers van oude stadsmarkten een echte “must”.

Zo komen liefhebbers van urban shopping volledig aan hun trekken in de gezellige winkelstraten en moderne shopping malls van Cardiff waarbij de grote overdekte traditionele Cardiff Market niet mag worden overgeslagen.

Cardiff Castle is gebouwd op de  fundamenten van een heus Romeins fort.

Cardiff Castle is gebouwd op de fundamenten van een heus Romeins fort.

Uiteraard mag ook een bezoekje aan Cardiff Castle niet op het programma ontbreken. Cardiff Castle is volgens de historie rond 1096 gebouwd, maar wel op de overblijfselen en funderingen van een Romeins castellum uit 400 voor Christus.

Coch Castle is een echte aanrader voor liefhebbers van kastelen.

Coch Castle is een echte aanrader voor liefhebbers van kastelen.

Een andere bezienswaardigheid is Coch Castle (Red Castle) net buiten Cardiff. Dit uit de 19e eeuw stammende kasteel is gebouwd op de fundamenten van een 13e eeuwse fortificatie en is het product van de hersenspinsels van John Crichton-Stuart, de 3e markies van Bute, die grote interesse had in historie en architectuur en indertijd één van de rijkste Britse mannen was.

Het interieur van Coch Castle is rijk gedecoreerd.

Het interieur van Coch Castle is rijk gedecoreerd.

Het kasteel was bedoeld als een buitenverblijf en niet voor permanente bewoning. William Burges was de architect die de opdracht kreeg om de klus te klaren waarbij hij de vrije hand kreeg om Coch Castle zo authentiek mogelijk te bouwen. Helaas overleed hij voordat het kasteel klaar was en zijn medewerkers en collega’s hebben er nog tien jaar over gedaan om de klus af te maken.

Op Coch Castle worden regelmatig begelide tours georganiseerd voor zowel volwassenen als kinderen.

Op Coch Castle worden regelmatig begeleide tours georganiseerd voor zowel volwassenen als kinderen.

Het is duidelijk, behalve golf heeft Cardiff en omstreken voldoende andere zaken die een trip naar Cardiff meer dan de moeite waard maken!

 

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

 

 

 

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen / EV Fotografie

Info:

www.visitwales.com

Comments are closed